Stort internationalt behov for dansk prøvning af og rådgivning om fremtidens træbeskyttelse

Helle Bro Schaadt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 01.

Stort internationalt behov for dansk prøvning af og rådgivning om fremtidens træbeskyttelse

Det er ikke længere kun de danske imprægneringsvirksomheder og middelproducenter, der har gavn af Teknologisk Instituts ekspertise inden for prøvning af og rådgivning om produkter og teknikker til træbeskyttelse. Udlandet efterspørger også Instituttets ekspertise.

De danske virksomheders internationale leverandører af aktivstoffer til træbeskyttelsesmidler og de store internationale kemikalieproducenter er nu blevet kunder hos Instituttet, der har et højteknologisk prøvningslaboratorium med tilknyttet rådgivning.

Succesen skyldes ikke mindst, at eksperter på Instituttet har udviklet en realistisk og virkelighedsnær prøvningsmetode til at vurdere udvaskning af imprægneringsmidler fra træet i henhold til biocidforordningen. Den store internationale efterspørgsel på Instituttets ekspertise skyldes også, at Teknologisk Institut har etableret et akkrediteret forsøgsareal i Malaysia.
Her bevirker det tropiske klima, at Instituttet kan gennemføre prøvninger tre til fire gange hurtigere end andre europæiske konkurrenter.