Succesfuld test af partikelfilter åbner markedet for Exilator ApS

Troels Dyhr Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 72.

Hundested færgen 2016

Succesfuld test af partikelfilter åbner markedet for Exilator ApS

Teknologisk Institut har dokumenteret virkningen af Exilators 3 i 1 partikelfilter til kystnære skibe og lystyachter. Det har åbnet markedet for virksomheden. 

I flere år har firmaet Exilator ApS udviklet på et partikelfilter til den maritime branche, som både reducerer sod, støj og emissioner. Exilator kalder filteret en ”3 i 1-løsning.”

Exilator stod i 2015 med et færdigt produkt, men manglede ”proof of concept.”

”Den maritime branche er konservativ og svær at komme ind på, så du bliver nødt til at have en andens ord for, at dit produkt virker,” forklarer salgsdirektør for Exilator ApS, Erik Lissner.

Deltaljeret måling på inspektionsskib

Erik Lissner valgte først at inddrage Søfartsstyrelsen og dernæst også Teknologisk Institut for at få dokumentation på produktets egenskaber.

Filteret blev installeret på Søfartstyrelsens inspektionsskib, Poul Løwenørn. Teknologisk Institut målte på skibets motor under sejlads på nøjagtig samme måde med og uden filter. Det primære formål med testen var at måle filtervirkningsgraden, som blev udført ved måling af partikelkoncentrationen. Derudover blev gasemissionerne (THC, CO og NOx) også målt.

”Det var folk med et meget højt vidensniveau som målte på skibet og vi fik en meget detaljeret måling, som endda gav svar på flere emissioner end vi havde forespurgt om, fordi udstyret var i stand til dette,” forklarer Erik Lissner.

Testen var en succes

”Testen var en stor succes – vi fandt ud af, at filteret fjerner 99% af kulilten, hvilket var en bonus for os. NOx blev reduceret knap så godt, så det arbejder vi videre med også i samarbejde med Teknologisk Institut,” siger Erik Lissner.

Exilator fik efterfølgende en rapport som dokumenterer filterets virkning. Firmaet udtrykker stor tilfredshed med rapporten, som har givet præcis det rygstød, der var nødvendigt for at komme videre med markedsføringen.

”Det åbnede vores marked og vi fik respekt fordi vi kunne vise testresultater fra en velrenommeret partner. Siden har vores filter vundet ”Green Shipping Technology Product of the Year 2016”. En europæisk pris for den mest lovende teknologi og det er en kæmpe fordel for os”, siger Erik Lissner.

3 i 1 partikelfilteret bliver primært markedsført i europæiske lande, som har en grøn miljøprofil og til større lystyachter. Der findes endnu intet krav om partikelfiltre for den maritime sektor i modsætning til dieselmotorer, som opererer på landjorden. Mens Exilator venter på strengere lovgivning til søs, forsøger de også at finde afsætning i Singapore, Australien og New Zealand.