Svejseprocedureprøvning

Otto Lundgren Hejgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 51.

Svejseprocedureprøvning

På Teknologisk Institut har vi mange års erfaring i afprøvning af svejsninger, i henhold til internationale standarder og normer, og udførelse af mekaniske test i form af trækprøvning, kærvslagprøvning, bøjeprøvning, hårdhedsmåling, makroslib og lignende.

Afprøvning af svejseprocedurer sker normalt efter forudbestemte prøvningstabeller i internationale standarder. Dertil kan tillægsprøver efter produktstandarder, klassifikationsregelsæt, kundespecifikationer og lignende kræves, og skærpede krav til resultaterne kan stilles.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Akkrediteret prøvning af materialeegenskaber (trækprøvning, kærvslagprøvning, bøjeprøvning, hårdhedsmåling og lignende).
  • Rådgivning i forbindelse med mekanisk prøvning af svejsninger herunder emnestørrelse.
  • Rådgivning i forbindelse med materialeanvendelse, brudanalyse, dimensionering af konstruktioner, svejseteknik m.m.

Før emner sendes til laboratoriet, anbefales det at søge råd og vejledning hos os om:

  • Hvordan udtages prøven?
  • Hvilke dimensioner og hvor store mængder skal der bruges?
  • Hvilke oplysninger bør følge med prøven?
  • Er der evt. særlige forhold at tage hensyn til?

Eksempler på svejsninger til prøvning
Svejsninger udført i diverse materialer såsom ulegeret, lavtlegeret og højtlegeret stål, aluminium og aluminiumslegeringer samt nikkel og nikkellegeringer. Desuden er der normalt tale om traditionelle stumpsømme, kantsømme, T-samlinger og grenrørsforbindelser.

Kontrol og kvalitet
Mekaniske test i form af trækprøvning, kærvslagprøvning, bøjeprøvning, hårdhedsmåling og lignende udføres akkrediteret og i henhold til internationale standarder, men også specielle krav fra f.eks. produktstandarder og kundespecifikationer kan efterkommes. Her kan være tale om ferrittalsmålinger, mikrostrukturundersøgelse, korrosionstest, supplerende hårdhedsmålinger m.m.

Der udarbejdes en beskrivende og forståelig rapport med angivelse af prøvningsresultater.

Prøvningerne foretages af et dynamisk team af ingeniører med mange års samlet erfaring i mekanisk prøvning, og prøvningen sker ofte i nært samarbejde med vores metallurger.

Produktblad