Svensk trio videreudvikler robothandske

Mathias  Flindt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 36 50.

Svensk trio videreudvikler robothandske


I 2017 flyttede folkene bag Tendo fra Sverige og direkte ind i Odense Robotics StartUp Hub hos Teknologisk Institut, hvor iværksættervirksomheder kan udvikle og starte deres robotvirksomheder under kyndig vejledning.

Her har de sidenhen brugt de fleste af deres vågne timer - en beslutning, som virksomheden er meget glad for i dag.

- Det var en fantastisk mulighed, fordi vi kunne få så meget ekspertise. Det har vi ikke fundet i andre lande, siger Sofie Woge, der er CEO og grundlægger af Tendo, til Odense Robotics.

Tendo har opfundet en såkaldt blød robothandske, der med intelligente sensorer kan hjælpe en person med at gribe, holde og aflevere et objekt. Handsken gør det muligt for ældre og personer med svage hænder – forårsaget af sygdom eller ulykke – at leve mere selvstændigt.

Virksomheden består udover Sofie Woge af Robin Gustavsson og Pontus Renmaker. Trioen er ikke flyttet langt fra StartUp Hub'en, men har bevæget sig ned i lokaler på Odense havn for at videreudvikle på sit produkt.

Handsken er nået til tredje udviklingstrin, og det fjerde bliver meget tæt på den endelige version, som forventes at blive lanceret på markedet i løbet af næste år.

- Vi lavede en test for nylig, hvor en mand kunne drikke selv for første gang i 20 år. Så det kan man leve højt på i lang tid. Det giver virkelig mening til det, vi laver, siger Sofie Woge.

Efter Tendo har forladt StartUp Hub'en har virksomheden for nylig erobret én ud af 20 pladser i det europæiske accelerationsprogram RobotUnion, hvor den har modtaget knap 30.000 kr.

Vil du gerne vide mere om robothandsken og virksomheden bag? Så tag et kig på videoen ovenfor.