Systemer til fotoelektrisk omdannelse af solenergi - Standardisering - S-582

Ivan  Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Systemer til fotoelektrisk omdannelse af solenergi - Standardisering - S-582

Dansk standard S-582 og CEN/TC 82

Teknologisk Institut deltager i standardiseringsudvalg og andre nationale og internationale fora, som har til formål at sikre vidensopdatering og i relevant omfang at påvirke nye standarder og krav med danske synspunkter.

Formålet med S-582 udvalget er at udarbejde internationale standarder for systemer til fotoelektrisk omdannelse af solenergi til elektrisk energi og for alle enkeltdele i det samlede fotoelektriske energisystem. I denne forbindelse omfatter udtrykket 'fotoelektrisk energisystem' hele området fra lysinput til en solcelle til og med grænsefladen til elektriske systemer, til hvilke energien leveres.

Teknologisk Institut rådgiver og udfører måleopgaver indenfor solcelleområdet og har derfor interesse i at følge standardiseringen på dette felt.

De internationale standarder på solcelleområdet har blandt andet betydning for producenter og leverandører samt rådgivere, som ønsker at arbejde med solcelleanlæg.

De internationale udvalg, som S-582 er tilknyttet, er CENELEC TC 82 (Solar photovoltaic energy systems) og IEC/TC 82 (Solar photovoltaic energy systems). Der er desuden samarbejde med Forum for Smart Grid & Vedvarende Energi