Tegl og mørtel i bæredygtigt byggeri

Toke Rask Frandsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 53.

Tegl og mørtel i bæredygtigt byggeri

En bygning af murværk og med tegltag kan stå uden nævneværdigt vedligehold i hundrede år. Samtidig er tegl ofte med til at sikre et godt indeklima. Disse 2 faktorer – lavt vedligehold og godt indeklima – er nok de vægtigste når bæredygtigheden af byggerier i tegl skal vurderes. Så selvom energiforbrug og CO2 produktion er vigtige parameter i bæredygtighedsanalyser, er det langtfra hele historien.

På produktniveau - fra reetablering af landskabet efter udvinding af ler over produktion og bygningsdrift til bortskaffelse og mulig genanvendelse er Teknologisk Institut en god sparringspartner for rådgivere, arkitekter, bygherrer og teglproducenter.

På bygningsniveau vil i særdeleshed den lange levetid, de lave vedligeholdelsesomkostninger, det gode indeklima og genanvendelsesmulighederne, være de vigtigste styrker for byggeri i tegl.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Udarbejdelse af Environmental Product Declaration (EPD), Miljøvaredeklaration og LCA
  • Rådgive vedrørende anvendelse af restprodukter/alternative råmaterialer i tegl og mørtler
  • Nedsætte energiforbruget i produktionen
  • Rådgive angående genanvendelse af tegl
  • Yde konstruktions- og produktionsmæssig rådgivning omkring levetidsforlængelse af byggeri i tegl