Teknologisk Institut er med i ambitiøs satsning for at fremme produktion i Danmark

Anne-Lise Høg Lejre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 16.

Production - Widex

Teknologisk Institut er med i ambitiøs satsning for at fremme produktion i Danmark

Den 30. januar 2014 blev MADE – Manufacturing Academy of Denmark, Danmarks hidtil mest ambitiøse satsning til fremme af dansk produktion, lanceret på Grundfos. Gennem en koordineret indsats inden for forskning, innovation og uddannelse arbejdes der i MADE på at gøre Danmark til et attraktivt land at placere bæredygtig, højteknologisk eller videntung produktion.

Foto: Widex

MADE er en forening, der på nuværende tidspunkt er sammensat af 26 produktionsvirksomheder, fem universiteter, Dansk Industri samt Teknologisk Institut og FORCE Technology. MADE er åben for alle virksomheder, universiteter, GTS og andre aktører, som har interesse i at fremme produktion i Danmark.

Teknologisk Institut i MADE
Teknologisk Institut er en af de bærende kræfter inden for innovation og formidling af forskningsresultater i MADE. Gennem MADE vil Teknologisk Institut arbejde for at give danske produktionsvirksomheder det løft i produktionen, der gør, at de kan være stærkest blandt konkurrenter på de internationale markeder, med omstillingsparathed og nye eksportvarer. Det vil skabe en langtidssigtet vækst i virksomhederne og nye produktionsarbejdspladser i Danmark.

Mange muligheder for virksomheder
Med MADE lanceres en sammenhængende indsats, hvor danske virksomheder kan udvikle deres produktion i tæt samspil med forskere og andre virksomheder. Det kommer til at udspille sig i konkrete aktiviteter som Open Labs, demonstrationsprojekter og workshops, hvor virksomhederne får indsigt i den nyeste viden på området og hjælp til at implementere den i eget regi.

183 mio. kr. til fremtidens produktionssystemer
MADE har et samlet beløb på 180 millioner kroner til forskning, innovation og videnspredning inden for fremtidens produktion over de næste fem år. Heraf har det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi og Innovation bevilliget 64 mio. kr. til en ny strategisk platform for forskning og innovation i produktionsforskning (SPIR). Platformen, MADE – Platform for Future Production, giver mulighed for hurtigere og mere interaktivt at sprede viden mellem de stærkeste produktionsfaglige miljøer i Danmark.
Her ud over har Industriens Fond, IAK og Provinsindustriens Arbejdsgivere bevilget 21 mio. kr., mens de deltagende virksomheder og universiteter har medfinansieret over 95 mio. kr. til projektet. 
 
For at få mere at vide om MADE og mulighederne for dig og din virksomhed, kan du kontakte:

Anne-Lise Høg Lejre
Direktør, Produktion, Teknologisk Institut
Tlf. 7220 3116, e-mail: alh@teknologisk.dk
 
Læs mere

Om SPIR