Teknologisk Institut er med til at sikre verdensklasseproduktion i Danmark

Anne-Lise Høg Lejre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 16.

Robot i produktion ved MADE-virksomhedsbesøg

Teknologisk Institut er med til at sikre verdensklasseproduktion i Danmark

Står du med en udfordring, der måske kan løses med en robot? Så kan du ansøge om et MADE Demonstrationsprojekt, da Industriens Fond har bevilliget midler til at gennemføre en række af disse i forbindelse med lanceringen af det nye MADE-program. Se hvordan i bunden af artiklen.

Som GTS-partner i det nye projekt MADE FAST er Teknologisk Institut med til at drive over 70 forsknings- og udviklingsprojekter, der skal bidrage til at gøre Danmark til et verdensklasse produktionsland.

På grund af COVID-19 er rammerne for både drift og udvikling lige nu markant forandrede. Men på den længere bane er det vigtigt med ny viden og investeringer, der styrker virksomhedernes konkurrenceevne og samtidig bidrager til den grønne omstilling.

Projektet er finansieret af fonde, universiteter, GTS'er, uddannelsesinstitutioner samt 50 store og små virksomheder som f.eks. Danfoss, Grundfos, Wexøe og Danchell, og har et samlet budget på en kvart mia. kroner.

Bag det nye projekt står MADE – Manufacturing Academy of Denmark, der har til formål at styrke danske produktionsvirksomheder med ny viden.

Navnet på det nye samarbejde er MADE FAST, der står for Fleksibility, Agility, Sustainability og Talent.

Et direkte svar på fremtidige udfordringer
En stor gruppe af førende forskere og GTS-eksperter vil arbejde tæt sammen med virksomheder for at udvikle og implementere løsninger, der er skræddersyet til danske produktionsvirksomheders særlige behov.

Den indsats bakker Innovationsfonden op med en investering på 79,8 mio. kr. – ud af et samlet projektbudget på 265 mio. kr.

- Vi er glade for at lancere MADE FAST og ydmyge over for den opgave, som ligger foran os. Nøglen til succes i MADE FAST er tæt sammenhold og vidensdeling på tværs af brancher, hvilket er noget samfundet og industrien udviser i denne tid med helt nye tilstande. I første omgang bliver platformen igangsat digitalt på grund af den nuværende situation, siger Nigel Edmondson, direktør i MADE, og fortsætter.

- Når tilstandene har normaliseret sig, vil det igen være vigtigt at sikre verdensklasseproduktion i Danmark gennem investeringer og nye udviklinger. Indtil da kæmper vi for at holde tandhjulene i gang, siger han.

MADE FAST løber i fire år og er designet til at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at reagere hurtigt på nye kundekrav, få viden om råmateriale, implementere nye løsninger og øge produktiviteten på en bæredygtig og effektiv metode.

Indsatsen kommer som direkte svar på de fremtidige udfordringer, som produktionsvirksomheder har defineret og er et resultat af systematisk arbejde med at afdække problemer, der går på tværs af brancher, størrelse og geografi.

Læs mere om MADE FAST her
 

Du har som virksomhed stadig mulighed for at blive en del af innovationen i MADE, da Industriens Fond har bevilliget midler til at gennemføre en række demonstrationsprojekter.

Send os den robot- eller automationsudfordring, I står med – så vurderer vi, hvordan vi hjælper jer bedst videre. Skriv eller ring til teknologichef Kurt Nielsen via kuni@teknologisk.dk eller 72 20 22 11.Om MADE Demonstrationsprojekter

  • Skræddersyede forløb over seks måneder, hvor danske SMV’er får assistance fra GTS-institutterne i MADE
  • Eksperter assisterer SMV’er med at definere, afgrænse og beskrive et projekt, der fokuserer på implementering for at forbedre virksomheders konkurrenceevne
  • Antal demonstrationsprojekter 2020-23: Ni projekter om året – 38 i alt.