Teknologisk Institut går forrest i vurdering af støbejern med nyeste software

Søren Jepsen Mark

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 94.

Mand sidder ved mikroskop med forstørrelse på skærm

Teknologisk Institut går forrest i vurdering af støbejern med nyeste software

Teknologisk Institut opgraderer analyse værktøjer til at kategorisere mikrostrukturen i støbejern. Værktøjet er i form af en opgradering af analysesoftware fra Olympus.

Den nye software betyder en forbedring og optimering af instituttets ydelser for støberier og andre erhvervskunder. Softwaren kan vurdere mikrostrukturen ud fra følgende internationale standarder: ASTM A 247, ISO 945, KS D4302, JIS G 5502 og GBT 9441.

Softwaren afløser den tidligere vurderingsmetode hvor grafit og perlit vurderes manuelt i henhold til retningslinjerne i ISO 945. Den nye software vurderer objektivt mikrostrukturen og kan kategoriser grafitten i henhold til nodularitet, størrelse, form og fordeling samt bestemme perlit indhold.

Teknologisk Institut har mange års erfaring med at vurdere støbejern, og har været i tæt kontakt med industrien gennem flere år. Vi råder over kompetente medarbejder, der kan hjælpe med rådgivning inden for: valg af støbejern, støbefejl, haverier, produktionskontrol mm.