Teknologisk Institut oplever øget efterspørgsel efter ny viden - 2018

Juan  Farré

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 10.

Robot

Teknologisk Institut oplever øget efterspørgsel efter ny viden - 2018

Pressemeddelelse publiceret 19. april 2018, opdateret 1. oktober 2020.

Teknologisk Institut har i 2017 øget koncernomsætningen med 0,5 procent i forhold til 2016 til i alt 1.123,8 mio. kr. Resultatet er et overskud på 42,3 mio. kr., som betegnes som tilfredsstillende.

Af den samlede omsætning udgør den kommercielle omsætning med opgaver for dansk og udenlandsk erhvervsliv 760,2 mio. kr. Det er en stigning på 9 procent i forhold til sidste år.

- Vi mærker helt tydeligt en stigende efterspørgsel fra virksomhederne på vores specialistviden og teknologiske ekspertiser. Det er glædeligt, at vi kan være med til at sætte tryk på deres innovation, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut.

Teknologisk Instituts aktiviteter i 2017 har - ud over arbejdet på udviklingslaboratorier, i testcentre og med teknologisk rådgivningsvirksomhed - været fokuseret på bl.a. udvikling af Danmarks første demonstrationscenter indenfor udvikling af industriel 3D-print, cirkulær ressourceøkonomi, katalysematerialer, droner og robotter.

- Anvendelsen af robotter i erhvervslivet er for alvor begyndt at tage fart, og vi mærker en stigende kommerciel efterspørgsel indenfor automatisering. Her er vores center for Robotteknologi i Odense et midtpunkt i den fynske robotklynge. Også internationalt er der i 2017 hjemtaget to EU-forskningsprogrammer med partnere fra ni lande, siger Søren Stjernqvist.

Overskuddet investeres i ny teknologiudvikling
I slutningen af 2017 er Instituttet begyndt opførelsen af Europas mest avancerede indeklimalaboratorier.
En 550 kvm stor bygning i Taastrup, hvor der skal udføres test- og udviklingsopgaver indenfor klimaområdet. Desuden understøtter Teknologisk Institut bl.a. udviklingen af nye sensorstyrede teknologier og brug af data fra droner og satellitter i landbruget. Instituttet har fx også investeret i nye avancerede spektroskopiteknologier, som både kan bruges til produktudvikling og analyser til forureningsbekæmpelse.

- Disse aktiviteter er nogle af mange eksempler på, at Teknologisk Institut er ved at opbygge en højteknologisk infrastruktur, som danske industrivirksomheder i fællesskab kan trække på, og som bidrager til fastholdelse af højteknologiske industrikompetencer i Danmark, dels hos os selv, men navnlig hos vores kunder og samarbejdspartnere, siger Teknologisk Instituts adm. direktør Søren Stjernqvist.

Opdateret 1. oktober 2020: Adm. direktør Søren Stjernqvist er fratrådt. Juan Farré er ny adm. direktør.

Læs mere