Teknologisk Institut samler store navne til konference om fremtidens bæredygtige polymermaterialer

Lars Haahr Jepsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 27.

Polymer

Teknologisk Institut samler store navne til konference om fremtidens bæredygtige polymermaterialer

Stor konference om fremtidens bæredygtige produktion og genanvendelse af polymerbaserede produkter som plast, gummi, tekstiler og coatings.

Globale virksomheder som LEGO, BASF, Haldor Topsøe og Fraunhofer går på podiet, når Teknologisk Institut den 3. november 2021 holder international konference om udvikling af bæredygtige polymerer. Danmarks udviklingsmiljø og brede partnerskaber tiltrækker stadig flere store spillere, der ønsker at rykke på den grønne omstilling.

Polymerbaserede materialer som for eksempel plast, gummi, tekstiler og coatings har gennem de sidste 100 år været på en udviklingsrejse mod stadig større performancekrav, fx robusthed, styrke og holdbarhed. Det har givet mange uundværlige produkter – men nu står vi med en udfordring. Den grønne omstilling stiller stadig stigende krav til, at produkterne produceres bæredygtigt og kan indgå i nye materialekredsløb efter brug for at minimere miljø- og klimaaftryk. Dermed er der udstukket en ny kurs for polymerbaseret produktudvikling.

Efterspørger nye teknologier
– Vi ser ind i et marked, hvor udviklingen går utrolig hurtigt, og hvor virksomhederne som aldrig før efterspørger nye teknologier inden for bæredygtig produktudvikling og genanvendelse. Men både produkter og værdikæder er komplekse. Til gengæld er mange fælles om de samme udfordringer, og derfor drives innovationen på området allerbedst indenfor rammerne af brede samarbejder på tværs af brancher og værdikæder, fortæller centerchef Helle Svendsen fra Teknologisk Institut.

Store virksomheder, også uden for landets grænser, er allerede begyndt at vende blikket mod Danmark, der har en stærk tradition for offentlig-private samarbejder med deltagelse af universiteter, GTO’er og private virksomheder.

Danmark i førertrøjen
En af oplægsholderne på konferencen, Dr. René Backes fra den tyske kemigigant BASF, forklarer hvad der gør Danmark særligt interessant:

– Bæredygtighed og cirkulær økonomi er højt på de nordiske regeringers dagsorden. Danmark har i særlig gad førertrøjen inden for procesudvikling, energikonvertering og genindvinding af affald. Danmark er en nøglespiller med global gennemslagskraft på grund af landets infrastruktur, stabile økonomi og fremtidsorienterede mindset. Genanvendelsesteknologier udviklet i Danmark har potentiale til at kunne løse affaldsudfordringer på global skala og dermed drive den grønne omstilling.

På konferencen, POLYMER21, får deltagerne mulighed for at høre oplæg fra flere nøgleaktører og læringer fra flere store R&D-projekter. Temaet for konferencen er ”Approaches to Sustainability”, hvor der vil være fokus på blandt andet udvikling af biopolymerer og kemisk genanvendelse af hærdeplast.

Konferencen henvender sig til alle specialister og ledere med ansvar for R&D og innovation indenfor bæredygtige polymerer i hele værdikæden fra fremstilling til genanvendelse.

POLYMER21 afholdes på engelsk, og man kan deltage både fysisk på Teknologisk Institut i Aarhus og online.

For mere information om konferencen

Kontakt om konferencen

  • Sektionsleder Lars Haahr Jepsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1927, mail: laje@teknologisk.dk.

Polymer_21