Test og afprøvninger af permeable belægninger

Mikkel Koch Lundahl

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 37.

Permeable belægninger

Test og afprøvninger af permeable belægninger

I en tid hvor Danmark får stadig større udfordringer med afledning af regnvand i byerne,
får permeable belægninger en større betydning. For at undersøge, om en ønsket permeabel belægning er en god løsning et bestemt sted er det vigtigt at teste og dokumentere belægningens bæreevne og egenskaber til at infiltrere regnvand.

Hvordan kan vi hjælpe dig?
Hvis du har en permeabel belægning du gerne vil have testet, afprøvet i et demonstrationsanlæg eller produktmodnet, kan Teknologisk Institut hjælpe dig. Vi udvikler prøvningsmetoder med udgangspunkt i danske standarder, men søger inspiration i praksis fra udlandet.

Teknologisk Institut tilbyder test af dit produkts infiltrationsevne for at bestemme, om belægningen er en løsning, der kan klare hverdagsregn, dimensionsgivende (kraftigere) regn eller skybrud.

Derudover kan vi hjælpe med at teste renseevne for udvalgte stoffer samt lave deformationstests for specifikke trafikbelastninger og temperatur forskelle.

Regnvand

Vi kan udføre test i forsøgshal, i din produktion eller på et demonstrationsanlæg 
Teknologisk Institut har flere forsøgshaller med laboratorier, hvor test af produkter kan udføres i fuld skala. Du kan også få hjælp til test i egen produktion. Skal du have testet produktet i praksis tilbyder vi hjælp til afprøvning i dit demonstrationsanlæg, hvor vi kan hjælpe med opsættelse af måleprogram både for at kunne dokumentere infiltrationsevne samt trafikbelastninger, men også for eventuel renseevne af udvalgte stoffer.

Konkrete eksempler på permeable belægninger:
På klimaskolen i Roskilde kan du se et konkret eksempel på en permeabel belægning, d
er modtager vand fra overfladen.

Mere om permeable belægninger
Der findes mange forskellige permeable belægninger med forskellige egenskaber og udseende.
Du kan se eksempler på permeable belægninger her 

Du kan også læse mere her: