Tre faldgruber, I skal undgå, når I arbejder med Industri 4.0

Jacob Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

-

Tre faldgruber, I skal undgå, når I arbejder med Industri 4.0

Industri 4.0 er en filosofi, der understøtter effektiv udnyttelse af moderne teknologi, så den giver mest værdi for virksomheden.

Ved at have en fælles filosofi for anvendelse af teknologi, sammenkoblet med den utrolige udvikling inden for de enkelte teknologiske områder, bliver vi stillet et utal af gevinster i sigte; som eksempelvis øget produktivitet, minimering af fejl og dermed øget konkurrence.

For at opnå nogle de potentielle gevinster i forbindelse med Industri 4.0 er et af de vigtigste skridt at være bevidst omkring formålet (med sin indsats).

Da Industri 4.0 effektivt inkluderer alle aspekter af en produktion - lige fra praktisk produktion og håndtering af emner, til digital og intelligent kontakt til både kunder og leverandører - er der mange virksomheder, der har svært ved at definere et klart og specifikt mål – hvilket ofte ender med et utilfredsstillende resultat. Netop derfor er det vigtigt at vide og definere, hvorfor man vil bruge det, fortæller Rasmus Hasle, der er faglig leder hos Teknologisk Institut.

- Netop fordi Industri 4.0 er så mange ting, er det vigtigt at have fokus på, hvad man vil have ud af det. Derfor skal man identificere den data, man vil bruge, baseret på de beslutninger man vil tage. Når man har defineret årsagen, kommer udfaldet til at være meget mere værdifuldt, siger Rasmus Hasle.

Derudover handler det for den enkelte virksomhed om at vide, hvor man skal starte. Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed.

- Industri 4.0 er svært at komme i gang med, fordi det omfatter al teknologi. Virksomheder skal derfor synliggøre, hvilken teknologi de vil implementere for at forbedre eller fremtidssikre deres forretning, uddyber Rasmus Hasle.

Han fremhæver til sidst tre faldgruber, man blandt andet skal være opmærksom på, når man arbejder med Industri 4.0:

 1. Formålet med brugen af Industri 4.0 bliver ikke defineret.

 2. Data bliver opsamlet, men man formår ikke at analysere dem.

 3. Man starter med hele elefanten i stedet for at starte i det små, så projektet går i stå.

Hos Teknologisk Institut arbejder vi indgående med, hvordan Industri 4.0 vil sætte nye dagsordner for at skabe et konkurrencedygtigt dansk erhvervsliv, kvalificerede medarbejdere og rammevilkår.

Nedenfor kan du se en række ydelser, som Teknologisk Institut tilbyder i arbejdet med Industri 4.0:

 • Rådgivning ifm. valg af digitaliseringsstrategi
 • Assistance i forbindelse med kravspecifikation til leverandører
 • Afklaring af tekniske udfordringer
 • Pilotprojekter
 • Rådgivning
 • Kurser
 • Tekniske projekter
 • Teknologiafklaring