Tre veje til øget effektivitet i din produktion

Søsser  Schmidt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 01.

-

Tre veje til øget effektivitet i din produktion

Effektivisering er et afgørende parameter i virksomheders bestræbelser på at forblive konkurrencedygtige.

Teknologisk Institut peger herunder på tre tiltag, der kan være med til at skabe øget effektivitet i en produktion.

1. Effektiv teknologi

De maskiner, man anvender i sin produktion, skal være effektive og have den rette kapacitet. Det er grundlaget for effektiv drift og understøtter det generelle flow i produktionen. Man kan med fordel kigge på sine processer i produktionen og spørge sig selv, om de kan effektiviseres yderligere ved at øge automationsgraden eller anvende en nyere teknologi. Der kan vindes meget effektivitet ved samspil mellem produkt- og anlægsopbygning.

2. Produktionsoptimering

Opsætningen af ens produktion har stor betydning for den effektivitet, man kan producere med. Ved at kende produkternes historiske afsætningsdata og fremtidige afsætningsprognose kan man designe produktions-setup’et så tabsfrit som muligt i forhold til runners, repeaters og strangers.

Derudover kan man have gavn af at måle maskineffektiviteten med OEE-metoden (overall equipment effectiveness), der er en metode til kortlægning af maskiner og produktionslinjers effektivitet.

3. Stabilt udstyr

En ting er at have det rette udstyr og et effektivt produktionslayout, men udstyret skal samtidig være stabilt og kunne løfte den funktion, det er indkøbt til. Forebyggende vedligehold skaber stabilt udstyr. Man skal skabe en organisering, som sikrer at udstyret er klar til produktion.

Hvis udstyret går i stykker, skal man have det nødvendige beredskab klar i form af blandt andet dokumentation, reservedele, værktøj og kompetencer. Meget stabilitet skabes gennem samarbejdet mellem produktionsmedarbejdere og det tekniske personale.
 

Teknologisk Institut udbyder en række af kurser inden for produktivitet og Lean. Du kan danne dig et overblik over de forskellige kurser her og kvalitetsrelaterede kurser her