Varmepumpe- og airconditionanlæg - Standardisering - S-221 Udvalget

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Varmepumpelaboratoriet

Varmepumpe- og airconditionanlæg - Standardisering - S-221 Udvalget

Teknologisk Institut deltager i standardiseringsudvalg og andre nationale og internationale fora, som har til formål at sikre videnopdatering og i relevant omfang at påvirke nye standarder og krav med danske synspunkter. 

Arbejdet i udvalg S-221 vedrører standarder for prøvning af varmepumper, airconditionanlæg og chillere. Dette omfatter både luft til luft varmepumper, jordvarmepumper, luft til vand varmepumper og brugsvandsvarmepumper samt tilhørende brugsvandstanke og tappetest. Udvalget deltager aktivt i flere arbejdsgrupper under den europæiske komité CEN/TC 113 Heat Pumps and air conditioning units. Teknologisk Institut har fulgt Working Group 7, der arbejder med standarden EN 14825 for beregning af SCOP ”årseffektivitet” for varmepumper siden begyndelsen af standardens udvikling.

I det internationale arbejde bliver der arbejdet meget med at bringe overensstemmelse mellem standarderne og ErP direkivtet.

Teknologisk Institut har mange års erfaring vedrørende test og afprøvning af varmepumpeanlæg og med sikring af installatørers kompetencer gennem udbud af kurser og drift af Varmepumpeordningen (VPO).