Varmepumper - Ydelser

Claus Schøn Poulsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 14.

Varmepumpe 1 - til underside.jpg

Varmepumper - Ydelser

Som producent, leverandør eller importør af varmepumper er der mange ting at forholde sig til. Lever din varmepumpe op til de europæiske standarder, eller er du i tvivl om, om din nyudviklede varmepumpe er effektiv nok? Der er mange faldgruber at falde i, hvis ikke du får den rette vejledning og viden. Nedenfor finder du en liste over de ydelser, som du kan få hjælp til hos Teknologisk Institut.

Faktaboks til varmepumpeydelser

Har du brug for en akkrediteret test?
Der er mange fordele ved at få sin varmepumpe testet i et akkrediteret laboratorium, hvoraf de vigtigste er, at du får en sikkerhed for, at din varmepumpe holder, hvad den lover, og at den lever op til de gældende lovkrav og aktuelle standarder. Testen måler varmepumpens effektivitet, ydelse og lydeffektniveau, og den foretages af et tredjeparts og uafhængigt laboratorium. Testlaboratoriet på Teknologisk Institut er blandt de mest moderne og avancerede i verden og er udstyret til at teste alle typer af varmepumper og airconditionsystemer. Du kan læse mere om test at varmepumper her.

Få hjælp til udvikling af dit nye eller eksisterende system eller produkt
Markedet for varmepumper er i konstant udvikling, og der bliver hele tiden opfundet nye og mere intelligente måder at producere varmepumper på. Måske har du fået en god idé til en særligt energieffektiv eller en mindre støjende varmepumpe, men er i tvivl om, hvordan den skal produceres, eller hvordan komponenterne skal hænge sammen? Vi har kompetencerne til at hjælpe dig i denne proces, men vi har også mulighed for at stille vores testfaciliteter til rådighed, hvis du ønsker selv at udvikle på din varmepumpe. Læs mere om varmepumpelaboratoriet her.

Ønsker du derimod at udvikle og optimere dit eksisterende system eller produkt, så det lever op til de nye energikrav i bygningsreglementet og ecodesign direktivet, er det også en opgave, som vi kan hjælpe dig med at løse. Læs mere om standarder og lovgivning her.

Få testet store varmepumper og chillere on-site
Store varmepumper og chillere anvendes ofte i installationer med mange årlige driftstimer, som giver anledning til potentielt store besparelser ved at energioptimere en units perfomance. Er du producent af større varmepumper og chillere til proceskøling og aircondition, har du nu mulighed for at få testet dine units on-site på Teknologisk Institut. Testen kan tilpasses dine behov, alt efter om du ønsker at få testet dit anlægs performance, dets optimeringspotentialer, eller om anlægget lever op til dets dokumentation.

Læs mere om ydelsen


Har du brug for hjælp til måling af støj?
Støj i forbindelse med udrulningen af varmepumper er en stigende udfordring. Det skyldes, at forbrugerne kan tøve med at købe en varmepumpe, hvis den har et for højt støjniveau. Instituttet råder både over et moderne laboratorium til måling af støj efter gældende internationale standarder og kan tilbyde rådgivning baseret på viden om optimalt design mv. som kan reducere støjen fra et givent varmepumpeanlæg.

Dygtiggør dig som installatør og rådgiver
Som installatør af og rådgiver om varmepumper er det vigtigt at være opdateret på den seneste udvikling, teknikker og krav inden for brugen af varmepumper. De forskellige kurser inden for varmepumpeteknologien kan opdatere dig på de seneste nyheder og viden og være med til at forbedre dine kompetencer, så du bedre kan installere og rådgive om varmepumper.

Få rådgivning om lovgivning og standarder
Det kan være svært at opretholde overblikket over lovgivningen og standarderne for varmepumper, fordi de løbende ændrer sig. Ikke desto mindre er det et vigtigt område at holde sig opdateret på. Er du i tvivl om, om dit produkt overholder energikravene, hvilke regler der er for opsætning af varmepumper eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan være behjælpelige med rådgivning om både national og international lovgivning, dokumentation af udenlandske godkendelser samt nye standarder inden for varmepumpeområdet. Læs mere om standarder og lovgivning her.

Medlemsskab i Varmepumpeordningen (VPO)
Varmepumpeordningen (VPO) er en kvalitetssikringsordning for varmepumpeinstallatører, som tilbyder et professionelt samarbejde mellem el-installatører, VVS-installatører og kølemontører, der alle arbejder med installation og servicering af varmepumper til private. Det er Teknologisk Institut, som driver sekretariatet for Varmepumpeordningen (VPO). Fordelene ved at være medlem er, at du kan anvende VPOs kvalitetsmærke, og du får et grundkursus med nødvendig basisviden om varmepumpeinstallationer og en masse værktøjer, du kan bruge i det daglige. Du kan læse mere om ordningen her og her .

Til dig, som overvejer en varmepumpe (rådgivning af private)
Teknologisk Institut yder desværre ikke gratis rådgivning for private, men vi har samlet en række links,
som vi håber kan hjælpe dig på vej

Generel rådgivning for boligejere

Energitjenesten

Sparenergi


VE-godkendte installatører

Liste over VEG-virksomheder | Energistyrelsen


Her kan du finde andre nyttige links om varmepumper