Teknologisk Institut Nano- og Mikroteknologi

Leif Højslet Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 00.

Fem laboranter tager prøver og sidder med mikroskoper

Teknologisk Institut Nano- og Mikroteknologi

Teknologisk Institut tilbyder flere kompetencer og ydelser inden for nano- og mikroteknologi: kemiske og strukturelle overfladeanalyser, materialekarakterisering, nanocoating, brændselsceller og produktion af en lang række forskellige nanomaterialer, som eksempelvis katalysemateriale til rensning af dieseludstødning og ledende nanokobber.

Vores arbejdsfelt er bredt. Det afspejler sig i vores kompetencer, som vi både anvender i kommercielle opgaver og i forsknings- og udviklingsprojekter – altid med målet at tilbyde danske virksomheder de bedste muligheder for at skabe nye processer og produkter i dag og i fremtiden.

Du kan læse tidligere nyhedsbreve fra os og tilmelde dig fremtidige nyhedsbreve for at følge med i vores arbejde.

Troubleshooting, kort leveringstid og unik coating
Vi leverer hurtig troubleshooting ned til mindste detalje: Vi undersøger materialets struktur og kemi under og på overfladen, kemiske forureninger, ukendte faser i flerfaseprodukter m.m. Alle produktionsvirksomheder vil af og til opleve fremmedlegemer i enten råvarer, i produktionsudstyret eller i de færdige produkter. I mange tilfælde vil det medføre et øjeblikkeligt produktionsstop. Vi giver dig hurtige og grundige svar, så produktionen kan fortsætte.

Vi tilbyder kommercielle ydelser inden for laser mikrobearbejdning, avanceret materialekarakterisering på nano- og mikrometerskala og funktionel nanocoating. Vores unikke coatings giver mulighed for at tilføre dit produkt et vand- og olieafvisende lag. Læs om arbejdet.

Du kan læse mere om arbejdet inden for materialekarakterisering og overfladeanalyse eller kontakte Sektionsleder, Pia Wahlberg på tlf.nr: 72 20 33 01.

Fremtiden er grøn, smart og fleksibel
Vi ønsker at skabe løsninger, der ruster danske virksomheder til produktion både nu og fremover. Vi har derfor et stort fokus på fleksibel produktion, grønne energisystemer og smarte produkter, som alle bliver centrale elementer i fremtidens produktion.

I samarbejde med TNO i Holland ser vi nærmere på, hvordan den fleksible produktion rent faktisk kan se ud. Derfor havde vi i efteråret 2015 TNO´s PrintValley, en platform til fleksibel produktion, stående på Teknologisk Institut. Her kunne danske virksomheder teste platformen og mulighederne på egne produkter. Læs mere om PrintValley. Det er målet at opbygge vores egen platform i løbet af 2016.

Udviklingen går mod mindre og smartere produkter. I samarbejde med danske virksomheder undersøger vi, hvordan nanomateriale kan imødekomme udviklingen. Du kan læse mere om, hvordan vi blandt andet udvikler strømledende nanopartikler i kobber, som kan anvendes i printet elektronik.

Vi tror på, at fremtiden er grøn. Derfor har vi specialiseret os i udvikling af mindre brændselsceller til forbrugerprodukter, som vi tester i høreapparater og droner. Ønsket er, at den grønne energi med tiden vil afløse den sorte energi fra batterier i langt flere produkter. Læs mere om nye energisystemer til droner og udvikling af brændselsceller til mindre fastvingedroner. Du kan også læse mere om vores arbejde med mobile energiløsninger.

Vi ønsker ikke kun, at omverdenen er grøn. Vi ønsker også selv at være det. Derfor er vores medarbejdere, kemilaboratorier og produktionsprocesser forberedt til den grønne omstilling.

Hvordan kan jeg samarbejde med Teknologisk Institut Nano- og Mikroteknologi?
Du har altid mulighed for at anvende vores kommercielle ydelser, hvis du har en opgave, der kræver vores ekspertise. Dette kræver blot et opkald. Har din virksomhed en idé til et nyt produkt eller proces eller til optimering af disse, kan du også samarbejde med os i et udviklingsprojekt.

Udviklingsprojekter kan finansieres via Innovationsfonden, fx gennem en Innobooster. Innobooster tildeles små og mellemstore virksomheder, der har mulighed for at søge op til 5 millioner kroner. Det kan være, at din virksomhed har idéen til et nyt produkt, en ny service eller nye processer, men mangler den nødvendige viden til at føre idéen ud i livet. Læs meget mere om Innobooster.

Vi tror på, at de bedste løsninger skabes i samarbejde med danske virksomheder. Derfor hjælper vi dig også meget gerne med at ansøge om finansiering til et udviklingsprojekt!