Bæredygtig fødevareproduktion

Asger Munch Smidt-Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 77.

Bæredygtig fødevareproduktion

Hos Teknologisk Institut hjælper vi virksomheder med at dokumentere og forbedre fx klimaaftrykket fra fødevareproduktioner, samt guider i reglerne for brugen af dokumentationen i markedsføring.

 

"Bæredygtig" er et ofte misforstået udtryk. For nogle utydeligt hvad det dækker over og for mange nærmest synonymt med greenwashing. At bruge ord som ”bæredygtig” om sine fødevareprodukter uden at have valide data bag, leder derfor oftest til mistillid fra forbrugerne og en negativ adfærdsændring.
(Læs mere om udtrykket ”bæredygtighed” og hvad det reelt dækker over) 

Hos Teknologisk Institut regner vi på alt fra miljømæssig, social og økonomisk påvirkning. Som eksempel kan vi regne på,  hvordan din fødevare påvirker klimaet. Med en livscyklustilgang til fødevareproduktioner kan vi identificere spidsbelastninger i en produktion, samt hvor stor en effekt på det samlede klimaregnskab det vil have at skifte energikilder og ingredienser ud og udnytte sidestrømmene. 

Det samme værktøj kan nyttigt bruges til at regne på social og økonomisk påvirkning, eller når kunderne efterspørger dine produkters klimaaftryk, og du skal forpligte dig til Science-Based Target Initiative (SBTi).


Hvad end det er start-ups, der gerne vil dokumentere en lavere klimabelastning på deres produkt, mellemstore virksomheder, der gerne vil øge deres konkurrencekraft ved reducere deres sociale, økonomiske og miljømæssige belastning, eller helt store virksomheder, der ønsker et regnskab til Science-Based Targets, så tilbyder vi vores viden og erfaring til at kvantificere, dokumentere og reducere belastninger i hele værdikæden.

Asger Munch Smidt-Jensen, LCA specialist hos Teknologisk Institut


”LivscyklusanalyseLivscyklusanalyse

Hos Teknologisk Insititut benytter vi os af værktøjet LCA (Livscyklusanalyse) til måling af relativ bæredygtighed, da der her tages højde for alle tre dimensioner: Miljømæssig, social og økonomisk påvirkning. Gennem matematisk modellering regnes på inputs og outputs fra hele processen omkring et fødevareprodukt – fra mark til supermarked.

”RådgivningRådgivning om en mere bæredygtig produktion

Det øgede fokus på miljø- og klimamæssige belastninger, har ledt til et stort fokus på at få optimeret hele produktionslinjer. Få hjælp til at identificerer hvilke tiltag der kan lede til potentielle miljømæssige, økonomiske eller sociale gevinster ved at sammenholde optimeringsforslag med investeringsniveau.