Case: FAT-test af Mayekawa Nordic chiller

Alexander Rosenvinge Lindholm Bork

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 70.

Mayekawa chiller

Case: FAT-test af Mayekawa Nordic chiller

I slutningen af 2020 og starten af 2021 fik Mayekawa Nordic foretaget en uvildig FAT-test af deres chillere hos Teknologisk Institut. Testen blev lavet med henblik på at teste performance på en ny prototype. 

Hvad er en FAT-test?
En FAT-test - Factory Acceptance Test - verificerer, om systemets og dets komponenters effektivitet og ydeevne stemmer overens med udbudsmateriale eller specifikationer. Testen foretages hos Teknologisk Institut inden drift og giver dig uvildig dokumentation.

Læs mere her


Hvad er en SAT-test?
En SAT-test - Site Acceptance Test - dokumenterer, om systemet og dets komponenters ydeevne og effektivitet stemmer overens med specifikationer eller udbudsmateriale. Testen foretages on-site efter installation og giver dig uvildig dokumentation.

Læs mere her


De testede chillere har en kapacitet på 900 kW og er testet på Teknologisk Instituts teststand, som har en maks kapacitet på 2 MW. Teststanden kan teste alle typer naturlige og syntetiske kølemidler. I dette tilfælde bruges vand som procesmedie.

Claus Ødegaard og Flemming Clarance Larsen fra Mayekawa Nordic udtalte i forbindelse med testen af deres chillere, at der generelt bliver større krav om dokumentation til virksomhederne, og at kunderne ligeledes i større grad efterspørger specifikationer og mere dokumentation. Denne dokumentation fås gennem FAT-testen, hvor man får detaljeret viden om chilleren. Dette omfatter vished om kapacitet, effektivitet samt støj og vibrationer. Læs mere og se en video af FAT-testen

Jeres vidensniveau og tekniske forståelse af processer og kompleksitet gør at resultaterne analyseres grundigt og dermed sikre verificeringen af de givne output af FAT.
- Claus Ødegaard, Mayekawa Nordic

Ønsket fra Mayekawa var en uvildig og uafhængig tredjeparts test med dokumentation - derfor var det ikke muligt at foretage testen hos dem selv. 

 

Mayekawa chiller

Installation af chilleren 
Her kan du få et indblik i installation af en af ammoniak chillerne fra Mayekawa Nordic. Testen udføres på Teknologisk Institut i henhold til internationale standarder.