Case: Test af biodiesel giver brugbar viden om emissioner

Kim  Winther

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 10.

Emmelev1

Case: Test af biodiesel giver brugbar viden om emissioner

Emmelev har med tests fra Teknologisk Institut fået viden om emissionerne ved anvendelse af biodiesel, både i blandinger og som rent produkt.

Emmelev A/S producerer biodiesel på basis af raps. De ønskede konkret viden om, hvad det betyder på emissionssiden at have iblandet mere eller mindre biodiesel i den almindelige diesel.

  - Vi har kigget i faglitteraturen uden at finde konkret viden om, hvilke emissioner de forskellige blandingsprocenter giver, forklarer Morten Simonsen, medejer, Emmelev A/S.

Afprøvning af forskellige blandinger med biodiesel

Emmelev A/S kontaktede derfor Teknologisk Institut for at afprøve diesel med 30% biodiesel, 100% biodiesel og 100% biodiesel tilsat additiv. Målingerne blev foretaget med transportdiesel som reference. Testen blev foretaget på en lastbil årgang 2017 på Teknologisk Instituts rullefelt i forskellige modes og med måleudstyr til partikel- og gasmåling direkte koblet på udstødningen.

Vigtigt at have fakta på plads

  - Biobrændstoffer er meget oppe i tiden. Vi mener, at det er vigtigt at have fakta på plads og derfor er vi meget glade for nu at have vores egen undersøgelse af biodiesel, konkluderer Morten Simonsen.

Han fortsætter med at fortælle, at fakta også er vigtige i en tid, hvor beslutninger skal træffes omkring klimaindsatsen i Danmark og derfor har Emmelev A/S også valgt at få deres egne tests. Resultatet af testen er bl.a., at partikeludledningen bliver lavere desto mere biodiesel en brændstofblanding indeholder.