Chokoladeproducent benytter genanvendt plast i emballager

Alexander Leo Bardenstein

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 38.

Blandet chokolade fra Sv Michelsen i bæredygtig emballage

Chokoladeproducent benytter genanvendt plast i emballager

Teknologisk Institut har udført beregninger og anbefalinger for emballager for en stor del af Sv. Michelsens produktsortiment. Nu lancerer virksomheden nye emballager i genanvendt plast. 

Chokoladevirksomheden Sv. Michelsen har gennem flere år arbejdet med bæredygtighed og for tre år siden blev virksomheden, som den første danske chokoladeproducent, 100 procent bæredygtighedscertificeret, da kakaobønnerne kommer fra Fairtrade-producenter.

Gennem deltagelse i netværksprojektet Bæredygtig Bundlinje i Region Hovedstaden har virksomheden fået øjnene op for også at arbejde bæredygtigt med deres brug af emballager.

I projektet har DTU adskilt og analyseret Sv. Michelsens emballagedele, mens Teknologisk Institut har udfærdiget forbedringsforslag og miljøberegninger på alle tre emballagetyper.

- Efter projektet har vi skiftet plasttypen på ruderne i vores papæsker og arbejdet med at gøre dem lettere at adskille, og vi er gået over til at producere vores chokoladebøtter i genanvendt R-PET-plast, siger Daniel Paetsch, adm. direktør i Sv. Michelsen.

Gennemgang af produktsortiment
I projektet har Teknologisk Institut vurderet materialetype, vægt og volumen på de forskellige emballager og har herefter udarbejdet anbefalinger for forbedringer til emballagerne, i samarbejde med Sv. Michelsen.

- Med baggrund i emballageanalysen har vi drøftet med Sv. Michelsen, hvilke løsninger, der giver mest mening for dem. Skulle emballagerne produceres af genanvendt plast, eller skulle de laves af mere biobaserede materialer? Her har vi også overvejet kundernes behov og deres præferencer for at kunne se produktet gennem emballagen, fortæller Søren R. Østergaard, seniorkonsulent hos Teknologisk Institut.

I hans optik kan de fleste virksomheder forbedre deres emballager og materialebrug, ved at gennemgå deres emballager og produkter og opveje mulige forbedringer mod de krav, som emballagen skal opfylde.

- Vi har arbejdet meget på at udvikle emballageløsninger, hvor man bæredygtigt udskifter plastemballage med papir og pap, men det er ikke nødvendigvis altid den rigtige løsning – nogle gange er plast den mest miljøvenlige løsning, fordi plast er et meget let og stærkt materiale. Kundernes holdninger og præferencer til produkt og ikke mindst emballage, må man også tage med i overvejelserne, siger Søren R. Østergaard.    

Alle Sv. Michelsens dragé-bøtter fremstilles nu i genanvendt plast og fra april 2019 kan kunderne købe dem i butikkerne.

Online nyhedsmagasin

Vil du modtage nyheder og artikler om plast og emballage i din indbakke? Tilmeld dig vores online nyhedsmagasin her.