En af Nordens største satsninger mod fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion

Juan  Farré

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 10.

Flag

En af Nordens største satsninger mod fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion

Pressemeddelelse publiceret den 10. oktober 2022.

Teknologisk Institut samler aktiviteterne indenfor fødevarer, landbrug og produktion og skaber en af Nordens største satsninger i en slagkraftig og sammenhængende enhed, som kan honorere efterspørgslen indenfor fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion.

Med en sammenlægning af aktiviteterne indenfor fødevarer, landbrug og automatisering skaber Teknologisk Institut nu en af Nordens største satsninger indenfor udvikling af teknologier til at honorere dansk erhvervslivs efterspørgsel indenfor fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion. Det sker ved at samle Instituttets aktiviteter indenfor området i en ny division, Fødevarer og Produktion fra 1. januar 2023.  Her samles kompetencerne fra Instituttets divisioner AgroTech, Danish Meat Research Institute, DMRI, og Produktion og Innovation.  

- Den danske landbrugs- og fødevareindustri er i absolut verdensklasse og udgør verdens tredjestørste fødevareklynge. Det har Teknologisk Institut spillet en stor rolle i, og det skal vi også gøre i den grønne omstilling, som nu skyller igennem sektoren. Vi skal igen stille os der, hvor vi aner, at Instituttets hjælp bliver nødvendig. Både divisionen AgroTech og divisionen DMRI har skabt store faglige resultater både før og efter, de blev en del af Teknologisk Institut, hvilket der nu kan bygges videre på, ved at skabe nye løsninger på tværs af sektorer, hvor vi udnytter hinandens ekspertiser, siger adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut.

- Vi træder ind i en fødevare-, energi- og materialekrise, hvor behovet for nye løsninger i hele værdikæden fra jord til bord er påtrængende. Her råder Teknologisk Institut over unikke kompetencer, avancerede testmuligheder, laboratorier og netværk lige præcis i disse områder, tilføjer Juan Farré.

Naturligt næste skridt

Det bliver direktør for Produktion og Innovation, Anne-Lise Høg Lejre, som kommer til at stå i spidsen for den nye division.

- DMRI er en af spydspidsaktiviteterne i Instituttets portefølje og danner sammen med AgroTech og Produktion rygraden i den nye division, hvor det faglige niveau er i verdensklasse. Når vi kigger ind i fremtiden, så vil en ny stærk division indenfor fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion være et naturligt næste skridt, for at vi kan bidrage til fremtidens banebrydende løsninger i samarbejde med nuværende og nye partnere, siger Anne-Lise Høg Lejre.

Hun fremhæver bl.a. bioressource-udnyttelse, plantebaserede fødevarer, emissioner fra landbrug og planteavl, præcisionslandbrug, kvalitet, fødevaresikkerhed, miljø- og klimavenlige fødevarer og ikke mindst effektivisering og digitalisering af virksomhederne med avanceret produktionsteknologi som fx automatisering og brug af kunstig intelligens.

I forbindelse med sammenlægningen af fødevare- og produktionsaktiviteterne styrkes resten af Teknologisk Institut ved at integrere de centre, som ikke direkte er relateret til fødevarer, landbrug og produktion, i andre divisioner med relevant faglighed. Dette gøres for at understøtte samarbejdet på tværs.

Den hidtidige direktør for divisionen DMRI, Lars Hinrichsen, tiltræder i en nyoprettet stilling som forretningsdirektør i Fødevarer og Produktion, mens direktør i AgroTech, Bodil Højland Lorentzen fortsætter i stillingen som centerchef for Markteknologi.

Anne-Lise Høg Lejre

Anne-Lise Høg Lejre bliver direktør for ny division Fødevarer og Produktion pr. den 1. januar 2023.

JUAN, 418x278

Juan Farré, administrerende direktør, Teknologisk Institut.

Yderligere oplysninger

  • Adm. direktør Juan Farré og direktør Anne-Lise Høg Lejre via chefkonsulent Niels Tradsfeldt, mobil 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk.