Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Forbrugerrespons og sorteringsgrænser

Margit Dall Aaslyng

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 84.

Forbrugertest

Forbrugerrespons og sorteringsgrænser

Slagtekroppene sorteres for at sikre, at der ikke kommer kød ud til forbrugerne, som giver en negativ reaktion. For at kunne fastsætte sorteringsgrænser gennemføres forbrugerundersøgelser. Her bedømmer forbrugerne, hvor godt de kan lide kød fra hangrise med varierende indhold af skatol og androstenon i nakkespæk.

Der er stor variation på, hvor godt forbrugerne kan lide kød fra de samme hangrise. Dette kan bl.a. skyldes, at der er forskel på, hvor følsomme vi er overfor skatol og især androstenon, samtidig med at der er forskel på, hvor godt eller dårligt vi kan lide lugten af stofferne. Desuden er der geografiske forskelle på, hvor meget forbrugerne reagerer på ornelugt og -smag. En europæisk undersøgelse har vist, at danskerne er blandt de forbrugere, der reagerer mest negativt på skatol og androstenon.

 

SLUTRAPPORTER OG FORBRUGERUNDERSØGELSER:

 

ARTIKLER:

Christensen, R., Nielsen, DB., Aaslyng, MD (2019) Food Quality and Preference 71, 209-216
                            Estimating the risk of dislike:
                            An industry tool for setting sorting limits for boar taint compounds.

Aluvé, M., Aaslyng, MD. et al...(2018) Meat Science vol 137, side 235-43
                           
Consumer acceptance of minced meat patties 
                            from boars in four European countries

Font-i-Furnols, M., Aaslyng, MD et al... (2016) Meat Science vol 121, side 96-103
                             
Russian and Chinese consumers' acceptability of boar meat patties 
                              depending on their sensitivity to androstenone and skatole

Aaslyng, MD., Broge, EHL., Brockhoff, PB., Haubo Christensen, R. (2016) Meat Science vol 116, side 174-85
                            The effect of skatole and androstenone on consumer response towards
                             fresh pork from m. longissimus thoracis et lumborum and m. semimembranosus

Aaslyng, MD., Broge, EHL., Brockhoff, PB., Haubo Christensen, R. (2015) Meat Science vol 110, side 52-61
                           The effect of skatole and androstenone on consumer response toward 
                            streaky bacon and pork belly roll

Aaslyng, MD., Maribo, H.(2014) Magasinet SVIN juli, side 42-43
                          Hvornår synes forbrugerne at en hangris lugter?

 

PRÆSENTATION/KONFERENCE:

Meinert, L., Aaslyng, MD. (2014) Euroscence Copenhagen 7.-10. september
                                     
The case of boar taint - how sensory provides knowledge
                                      for decision-making in the industry

Aaslyng, MD (2013) European Fereration of Animal Science EAAP- Spain - december