International online konference - The Future of Air Conditioning

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Forside til artikel omkring shecco konferencen

International online konference - The Future of Air Conditioning

I de seneste år har HVAC&R industrien i stigende omfang fokuseret på bæredygtighed. Som en del af denne trend har mange virksomheder taget udfordringen op for at gøre deres produkter mere energieffektive, samtidig med at anvendelsen af HFC kølemidler er faldet. Som alternativ til HFC'erne indfører virksomhederne nye teknologier baseret på de naturlige kølemidler. Og nu er turen så kommet til aircondition.

Den 23. og 24. juni 2020 afholdte Teknologisk Institut i samarbejde med ATMOshere (shecco) en international online konference, hvor man kunne høre førende, internationale eksperter diskutere anvendelsen af naturlige kølemidler til fremtidens aircondition.  Konferencen var blandt ​​verdens første tekniske konferencer, som satte fokus på naturlige kølemidler i aircondition, og selvom tendensen er i sine tidlige faser, var der en klar interesse for konferencen og et ønske om at diskutere de forskellige emner.

Konferencens første dag gav en introduktion til emnet naturlige kølemidler i aircondition. Her kunne man bl.a. høre en keynote tale af Iain Campbell, Senior Fellow, Rocky Mountain Institute, som talte om deres konkurrence "the Global Cooling Prize". Dette blev efterfulgt af et kig på markedstendenser i branchen, en oversigt over det danske perspektiv på området og et politikpanel, der diskuterede eksisterende og fremtidige krav og regler. Dagen blev afsluttet med en incitamentssession baseret på temaet "Clean Cooling."

Anden dagen var mere teknisk orienteret og begyndte med et panel, der gav sit bud på "fremtidige muligheder for NatRefs i HVAC." Resten af dagen var præget af to tekniske sessioner, hvor der blev præsenteret dybdegående casestudier. En af disse sessioner fokuserede på stor-skala airkonditionapplikationer (kølere, store varmepumper, multi-split-systemer osv.), og den anden session havde fokus på små applikationer (split-enheder, air handling units med integrerede varmepumper, etc.).

Her kan du se programmerne for dag 1 og dag 2 samt downloade præsentationerne for begge dage: Præsentationer dag 1 og Præsentationer dag 2.

Herunder kan du se fire danske videocases, der blev vist på konferencen.
Videoerne præsenterer fem forskellige installationer, der henholdsvis benytter sig af vanddamp, CO2, propan og ammoniak som kølemiddel. 

Grafik, shecco konference

Overvejer du at anvende naturlige kølemidler?

De fire nedenstående videoer viser eksempler på. hvordan naturlige kølemidler anvendes i praksis hos store danske virksomheder.

Se med og få inspiration til en grønnere løsning.

Aarhus Havn har benyttet
sig af vanddamp som kølemiddel i deres installation.
Hør om deres erfaringer i videoen 
Water Vapour Compression:
HVAC Installation at Aarhus Harbour.


I videoen CO2 Integrated Air
Conditioning Units: Installation at
COOP Supermarket 
kan du se, hvordan
CObenyttes som kølemiddel hos COOP.


Hør, hvordan Novo Nordisk bruger
propan som kølemiddel i videoen 
Propane Chiller, HVAC Tailor-made
Solution: Installation at Novo Nordisk
Medical Production Facility.


I videoen Going BIG with Ammonia:
Installation at Aarhus University Hospital  

kan du se, hvordan en installation med
ammoniak fungerer som kølemiddel
hos Aarhus Universitetshopsital.


Er du interesseret i at vide mere om vores aktiviteter?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende nyheder om vores projekter, arrangementer og laboratorier.