Kontinuerlig ohmsk opvarmning er nu mulig på DMRI

Christian  Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

Kontinuerlig ohmsk opvarmning er nu mulig på DMRI

Som tidligere omtalt i flere nyhedsbreve arbejder DMRI i disse år med at undersøge og videreudvikle teknologien ohmsk opvarmning til brug for faste fødevarer, herunder kødprodukter, sidestrømme og plantebaserede kødanaloge produkter.

Ohmsk opvarmning udnytter, at fødevarer har ledningsevne nok til at kunne lede elektrisk strøm. Derved kan man opvarme fødevaren ved at sætte strøm til den, på samme måde som glødetråden i en elektrisk pære. Teknologien har været kendt og brugt til opvarmning af flydende fødevarer i adskillige år, men hidtil har den ikke kunnet anvendes til faste fødevarer. Dette forsøger DMRI i samarbejde med virksomhederne Alflow og italienske Emmepiemme at muliggøre. I et Elforsk-projekt er der opnået bevilling til at bygge et pilotanlæg og lave testkørsler på kødprodukter.  

Projektet har opnået bevilling, da den ohmske teknologi byder på flere fordele:

  • Energikilden kan konverteres fra fossil til (grøn) el. 
  • Energiforbruget er omkring det halve af det, der anvendes til kogeskabe.
  • Der er mindre behov for bemanding til produktion og rengøring

     

Projektet skrider fremad, og i foråret 2022 var DMRI og Alflow i Italien for at afprøve det nybyggede anlæg. Det fungerede fint, og der blev aftalt nogle få ændringer, inden det for få måneder siden blev leveret til DMRI.

Udstyret er nu installeret i DMRI’s pilot plant, og første afprøvning har fundet sted. Vi har med godt resultat produceret kødpølse, og selv om der er behov for mindre justeringer, er vi nu klar til flere forsøg i projektet.

Vi tilbyder også anlægget til afprøvning for eksterne aktører, der har interesse i teknologien.

ohmx2