Kurser

Online kursus 
Online læring, der kan tages, når det passer dig

3D-print Basis

Tilmelding Garantifor afholdelse

Få adgang til online kurset.
Tilgængeligt i 365 dage.
Uden omkostninger
Nr. 91139
Tilmeld dig
204 har allerede deltaget

Med dette gratis onlinekursus får du en 360-graders introduktion til Industriel 3D-print, hvor du bl.a. lærer om de tekniske, designmæssige og økonomiske fordele ved teknologien. Kurset giver et overblik over udbredte teknologier og materialer og kigger desuden på bæredygtighed. Kurset kan gennemføres på både dansk og engelsk, og er tilgængeligt online i 365 dage.

Additive Manufacturing (AM), eller i daglig tale 3D-print, bliver i stigende grad anvendt som produktionsressource og dermed ikke længere kun til prototyper. Flere uafhængige analyser peger på 3D-print som én af de fremstillingsteknologier, som dansk industri kan anvende for at opretholde konkurrenceevnen og fastholde danske produktionsarbejdspladser.

I kurset her får du en 360-graders introduktion til 3D-print som fremstillingsmetode, så du lærer teknologien bedre at kende. Dermed får du en fornemmelse af, hvornår og hvordan 3D-print kunne give mening for dig. Med Teknologisk Institut som kursusleverandør er du samtidig sikker på at få uvildig og objektiv gennemgang af teknologien.

Udbytte

 • Et historisk indblik i 3D-print som fremstillingsteknologi
 • Overblik over fordele og begrænsninger ved at anvende de enkelte 3D-print teknologier
 • Grundlæggende viden om materialer og procestrin
 • En forståelse af design til 3D-print - og hvad man bør være opmærksom på, når man designer til teknologien.
 • Viden om 3D-print i en bæredygtighedskontekst
 • Indsigt i omkostningskalkuler samt værdikædebetragtninger og -påvirkninger

Indhold

 • 3D-prints historie
  Et historisk tilbageblik på, hvordan teknologien startede, og hvordan den har udviklet sig gennem årene frem til i dag
 • 3D-print teknologierne
  Et overblik over de forskellige 3D-print teknologier, herunder hvordan de virker, hvilke materialer de kan bruge, fordele og ulemper samt maskinfabrikanter
 • 3D-print workflow
  En gennemgang af hele 3D-print processen – fra digital model og forberedelse til print og efterbehandling
 • Skab værdi med design
  Hvordan kan du skabe merværdi ved at designe til 3D-print? Det illustrerer vi med en række forskellige eksempler
 • Designguide
  Et kig på, hvorfor og hvordan vi designer til 3D-print – med udgangspunkt i en 10-trins designguide
 • 3D-print og bæredygtighed
  Er 3D-print en bæredygtig teknologi – og hvordan? Det kigger vi nærmere på her
 • Økonomiske perspektiver
  En introduktion til, hvordan man vurderer de økonomiske perspektiver ved 3D-print – herunder omkostningskalkuler og værdikædebetragtninger

Tidsforbrug

Kurset består af 7 moduler og kan gennemføres på i alt lige under 2 timer.
 
 

Form

Dette online kursus består af 7 videomoduler, som du ved tilmelding har adgang til i 365 dage. Hvert enkelt modul består af en video, og derudover er der en kort introduktion, som forklarer, hvordan kurset fungerer. Slides i videoerne er på engelsk, men speak er lavet på både dansk og engelsk.
 
Du gennemfører kursusmodulerne via din computer eller tablet med lyd og adgang til Internettet. Du kan selv styre, hvornår og i hvilken rækkefølge du vil tage modulerne – og de kan sættes på pause undervejs. Du behøver således heller ikke at gennemføre alle moduler på én gang.
 
 

Søgte du et andet online 3D-print kursus?

Ud over dette basiskursus tilbyder vi 9 forskellige online 3D-print kurser. 7 af kurserne går i dybden med hver af de 7 overordnede 3D-print teknologier, og derudover er der et med fokus på kvalitetskontrol, og et der laver en grundig gennemgang af de økonomiske perspektiver. Du finder links til kurserne her.
 
 

Køb online kurser til flere

Er I en afdeling eller en hel virksomhed, der ønsker adgang til online kurser? Så har vi også mulighed for at tilpasse kurserne til jer. Kontakt Ronnie Ranch Høgstrup på tlf. 72201204 eller roh@teknologisk.dk for at få et tilbud.