Kurser

Online kursus 
Online læring, der kan tages, når det passer dig

3D-print – Kvalitetssikring

Tilmelding Garantifor afholdelse

Få adgang til online kurset.
Tilgængeligt i 365 dage.
DKK  1.500
ekskl. moms
Nr. 91145

Dette onlinekursus fokuserer på, hvordan du kan kvalitetssikre dine 3D-printede komponenter. Kurset forklarer på, hvordan man tilgår kvalitetskontrollen og kigger samtidig på nogle af de typiske fejl og afvigelser – og hvordan man tester for dem.

Dette onlinekursus fokuserer på, hvordan du kan kvalitetssikre dine 3D-printede komponenter. Kvalitetssikring har fået en stadigt større betydning i takt med den øgede udbredelse af Industriel 3D-print. Kurset fokuserer på, hvordan man tilgår kvalitetskontrollen og kigger samtidig på nogle af de typiske fejl og afvigelser – og hvordan man tester for dem. Kurset kan gennemføres på både dansk og engelsk og er tilgængeligt online i 365 dage.
 
Lær at kvalitetssikre 3D-printede komponenter
Additive Manufacturing (AM), eller i daglig tale 3D-print, bliver i stigende grad anvendt som produktionsressource og dermed ikke længere kun til prototyper. Flere uafhængige analyser peger på 3D-print som én af de fremstillingsteknologier, som dansk industri kan anvende for at opretholde konkurrenceevnen og fastholde danske produktionsarbejdspladser.
 
I dette kursus går vi i dybden med kvalitetssikringen af 3D-printede komponenter. Kvalitetssikring får stadig større betydning i takt med, at 3D-print i stigende grad bliver brugt til fremstilling af industrielle slutkomponenter – også de kritiske af slagsen. Du bliver klogere på, hvordan man arbejder med kvalitetssikring, og du får indblik i nogle af de typiske fejl og udfordringer, der kan opstå, når man arbejder med 3D-print – og du lærer, hvordan man tester for dem. Med Teknologisk Institut som kursusleverandør er du samtidig sikker på at få uvildig og objektiv gennemgang af metoderne.

Udbytte

 • Forståelse for hvorfor, hvornår og hvordan man kvalitetssikrer i forbindelse med 3D-print
 • Indsigt i hvad man kan teste - og forskellige testmetoder
 • Overblik over typiske fejl og udfordringer i forbindelse med 3D-print
 • Viden om forskellige kategorier af komponenter – og deres respektive testbehov
 • Kendskab til standardiseringsaktiviteter inden for 3D-print

Indhold

 • Kvalitetskontrol af 3D-printede parter
  En gennemgang af hvorfor og hvornår man undersøger kvaliteten – og ikke mindst hvordan man tilgår kvalitetskontrollen
 • Typiske fejl og afvigelser ved 3D-print
  Vi sætter fokus på nogle af de typiske fejl og afvigelser der kan opstå, når man bruger 3D-print teknologi – og hvilke testmetoder man kan bruge til at tjekke for dem
 • Standardiseringsaktiviteter inden for 3D-print
  Et kig på det standardiseringsarbejde, der finder sted inden for 3D-print – herunder den overordnede standardiseringsstruktur, forskellige ISO-standarder og niveauer af test i forhold til anvendelse

Tidsforbrug

Kurset består af 4 moduler og kan gennemføres på lige under 30 minutter.

 

Form

Dette online kursus består en række videomoduler, som du ved tilmelding har adgang til i 365 dage. Hvert enkelt modul består af en video, og derudover er der en kort introduktion, som forklarer, hvordan kurset fungerer. Slides i videoerne er på engelsk, men speak er lavet på både dansk og engelsk. Undervejs er der testspørgsmål, som sikrer forståelsen af indholdet.
 
Du gennemfører kursusmodulerne via din computer eller tablet med lyd og adgang til Internettet. Du kan selv styre, hvornår og i hvilken rækkefølge du vil tage modulerne – og de kan sættes på pause undervejs. Du behøver således ikke at gennemføre alle moduler på én gang.
 
 

Søgte du et andet online 3D-print kursus?

Ud over dette kursus tilbyder vi 9 forskellige online 3D-print kurser. 7 af kurserne går i dybden med hver af de 7 overordnede 3D-print teknologier, og så er der et gratis introduktionskursus. Derudover er der et kursus med fokus på de økonomiske perspektiver. Det er også muligt at købe alle kurserne som en samlet pakke med 25 procent rabat. Du finder links til kurserne her.
 


Køb online kurser til flere

Er I en afdeling eller en hel virksomhed, der ønsker adgang til online kurser? Så har vi også mulighed for at tilpasse kurserne til jer. Kontakt Ronnie Ranch Høgstrup på tlf. 72201204 eller roh@teknologisk.dk for at få et tilbud.