Kurser

Online kursus 
Online læring, der kan tages, når det passer dig

3D-print – Økonomi

Tilmelding Garantifor afholdelse

Få adgang til online kurset.
Tilgængeligt i 365 dage.
DKK  1.500
ekskl. moms
Nr. 91150

Dette onlinekursus fokuserer på, hvordan du vurderer det økonomiske potentiale ved 3D-print – det kan nemlig ikke beregnes på helt samme måde som ved konventionel fremstilling. Ved hjælp af konkrete eksempler illustrerer kurset, hvordan du identificerer merværdi, og hvordan denne værdi regnes med i business casen.

Dette onlinekursus fokuserer på, hvordan du vurderer det økonomiske potentiale ved 3D-print – det kan nemlig ikke beregnes på helt samme måde som ved konventionel fremstilling. Ved hjælp af konkrete eksempler illustrerer kurset, hvordan du identificerer merværdi, og hvordan denne værdi regnes med i business casen. Kurset kan gennemføres på både dansk og engelsk og er tilgængeligt online i 365 dage.
 
Lær at vurdere økonomien ved 3D-print
Additive Manufacturing (AM), eller i daglig tale 3D-print, bliver i stigende grad anvendt som produktionsressource og dermed ikke længere kun til prototyper. Flere uafhængige analyser peger på 3D-print som én af de fremstillingsteknologier, som dansk industri kan anvende for at opretholde konkurrenceevnen og fastholde danske produktionsarbejdspladser.
 
I dette kursus går vi i dybden med økonomien ved 3D-print. Økonomien er vigtig, fordi det normalt vil være en samlet økonomisk betragtning der afgør, om man vælger 3D-print som produktionsmetode frem for konventionel fremstilling. Det økonomiske potentiale ved 3D-print kan ikke beregnes på helt samme måde som ved konventionel fremstilling – der skal inddrages flere elementer end ved en traditionel kalkule. Derfor fokuserer kurset på aspekter som merværdi, værdikæde, produktlevetid og opstilling af business casen. På den måde får du et bedre grundlag for at vurdere, om 3D-print giver mening fra et økonomisk synspunkt. Med Teknologisk Institut som kursusleverandør er du samtidig sikker på at få uvildig og objektiv gennemgang af emnet.

Udbytte

 • Forstå den traditionelle omkostningskalkule i en 3D-print kontekst
 • Bliv i stand til at vurdere det økonomiske potentiale ved 3D-print
 • Lær at opstille business casen for 3D-print
 • Kendskab til merværdi gennem værdikæden
 • Få en model til at synliggøre besparelser og meromkostninger
 • Bliv inspireret af gode business cases

Indhold

 • Traditionel omkostningskalkule
  Den traditionelle omkostningskalkule set i en 3D-print kontekst
 • Vurdering af business casen
  Hvad skal man kigge efter, når man vurderer, om 3D-print er en god løsning – med introduktion af begrebet ’merværdi’
 • Merværdi
  En gennemgang af fem forskellige former for merværdi – fx direkte, indirekte og afledt
 • Værdikædebetragtninger
  En forklaring af værdikædebegrebet med synliggørelse af de forskellige aktivitetsstrømme – og visualisering af, hvordan det kan anvendes på 3D-print
 • Eksempler på 3D-print cases
  Gennemgang af cases fra forskellige industrier, der skaber merværdi med brug 3D-print – med opstilling af business casen
 • Links & referencer
  Inspiration til videre læsning, så du kan lære endnu mere om økonomien bag 3D-print

Tidsforbrug

Kurset består af 7 moduler og kan gennemføres på ca. 45 minutter.
 

Form

Dette online kursus består en række videomoduler, som du ved tilmelding har adgang til i 365 dage. Hvert enkelt modul består af en video, og derudover er der en kort introduktion, som forklarer, hvordan kurset fungerer. Slides i videoerne er på engelsk, men speak er lavet på både dansk og engelsk. Undervejs er der testspørgsmål, som sikrer forståelsen af indholdet.
 
Du gennemfører kursusmodulerne via din computer eller tablet med lyd og adgang til Internettet. Du kan selv styre, hvornår og i hvilken rækkefølge du vil tage modulerne – og de kan sættes på pause undervejs. Du behøver således ikke at gennemføre alle moduler på én gang.
 

Søgte du et andet online 3D-print kursus?

Ud over dette kursus tilbyder vi 9 øvrige online 3D-print kurser. 7 af kurserne går i dybden med hver af de 7 overordnede 3D-print teknologier, og så er der et gratis introduktionskursus. Derudover er der et kursus med fokus på kvalitetskontrol. Det er også muligt at købe alle kurserne som en samlet pakke med 25 procent rabat. Du finder links til kurserne her.
 
 

Køb online kurser til flere

Er I en afdeling eller en hel virksomhed, der ønsker adgang til online kurser? Så har vi også mulighed for at tilpasse kurserne til jer. Kontakt Ronnie Ranch Høgstrup på tlf. 72201204 eller roh@teknologisk.dk for at få et tilbud.