4 gode råd til bedre spørgeteknik!

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

4 gode råd til bedre spørgeteknik

4 gode råd til bedre spørgeteknik!

1 min.
Du kan få markant større udbytte af dine samtaler, hvis du bruger spørgsmål aktivt og strategisk i forskellige situationer.

Samtalerne kan både være med en medarbejder, en leder eller en fremmed som du interviewer. Her er det godt med en god spørgeteknik, da det skaber en bedre og mere klar kommunikation. 

4 gode råd: 

  • Gør det klart hvad du vil med dine spørgsmål. Stil neutrale spørgsmål hvis du fx blot vil indsamle information.
  • Stil åbne spørgsmål hvis du gerne vil have uddybende svar, fx spørgsmål der starter med hvordan, hvorfor og hvad?
  • Lukkede spørgsmål er gode, når du enten vil have nogen til at træffe en beslutning eller fx få be- eller afkræftet en fortolkning.
  • Det er en god idé at gentage eller stille opsummerende spørgsmål. På den måde viser du, at du aktivt lytter til besvarelserne.


Vil du vide mere?

Vil du lære at bruge spørgsmål, kropssprog og andre spørgetekniske virkemidler, så du får markant større udbytte af dine professionelle samtaler? På kurset 'Spørgeteknik', lærer du at forberede og gennemføre de samtaler, der har et formål. Du lærer teknikker til at afdække, undersøge, anerkende og løse problemer.