6 tips til at bryde dårlige vaner

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

5 råd til at bryde dårlige vaner

6 tips til at bryde dårlige vaner

4 min.

Vaner sparer os for energi, hvilket er forklaringen på, hvorfor vi mennesker ofte vælger at køre på autopiloten. Det er livsnødvendigt for os at have vaner, fordi de gør vores hverdag meget lettere. Det stammer helt tilbage fra vores krybdyrhjerne, når vi gør noget vi kan eller er vant til.

Sommetider kan det dog være med til at forhindre, at vi når de mål vi sætter for os selv. I disse tilfælde skaber vores vaner ikke længere nogen værdi for os. Det er her du bør lade fornuften tage over, og forsøge at gøre op med dine dårlige vaner.


Her får du 6 tips, som kan hjælpe dig på vej til at bryde en dårlig vane:

1. Du skal selv tage beslutningen

Du skal selv ønske at ændre en vane. Det hjælper ikke, at du ændrer på vaner, fordi andre mener du skal. Du skal derfor sørge for, at du går helhjertet ind i at tage beslutningen om at bryde en vane.

2.  Husk de positive målsætninger

Sørg for at formulere din målsætninger positivt. Som et eksempel kan du sige eller tænke for dig selv: ”Jeg vil være slank og spise sundt, fordi det er godt for min krop”. Når vi skal ændre en vane, har vi ofte en tendens til at tænke det negative såsom: ”Jeg vil ikke være tyk og spise for meget”.

Din underbevidsthed er ikke i stand til at opfange ordet ”ikke” og den danner sig derfor et billede af, at du er tyk. De negative tanker har derfor den modsatte effekt, og du modarbejder ubevidst dig selv og dine målsætninger.

3. Hvad er drivkraften?

Hvad vil du have ud af at nå målet? Hvis dit mål er at tabe dig, så gør op med dig selv, hvorfor du ønsker at tabe dig. Er det for, at du igen kan hoppe tilbage i alt dit smarte tøj, som er blevet for småt og ligger bagerst i skabet? Er det for at føle dig bedre tilpas i din krop? For at have mere overskud til dine børn og familie?

Du skal gøre op med dig selv, hvad drivkraften er for, at du vil bryde den dårlige vane og lade disse tanker styre, når du møder modgang på din vej.

4. Erstat den dårlige vane

Hvis du erstatter en dårlig vane med en god vane, efterlader du ikke et tomrum. Hvis du ønsker at stoppe med at drikke kaffe, kan du erstatte kaffen med grøn te. Det er et sundt alternativ og du får ikke samme fornemmelse af at måtte undvære noget.

5. Fjern alle fristelser

Hvis du ønsker at tabe dig, så sørg for at køkkenskabene ikke er fyldt med en masse lækkerier. Tøm skabene for slik, kage og andre søde sager, så du ikke risikerer at blive fristet.

6. Start allerede i dag

Du kender dem sikkert: ”Jeg gør det i morgen eller i næste uge”. Drop alle undskyldninger og tag beslutningen allerede i dag og hold ved. Det er rent faktisk ikke umuligt at ændre en vane.

infografik


Vil du vide mere?

Hvis du vil lære mere om teknikkerne bag at bryde en vane udbyder vi kurset "Bryd vanen, bøj fisken – og øg jeres trivsel og arbejdsglæde". Kurset inspirerer dig til at lægge strategier for at opnå nye og større mål, og du bliver bedre til at forstå dine vanereaktioner og agere mere hensigtsmæssigt i forhold til dem.

Klink ind og læs mere herunder: