6 tips til at stå stærkere som softwaretester

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Animation der viser en person, der tester og kvalitetssikrer software

6 tips til at stå stærkere som softwaretester

4 min.

Softwaretest og kvalitetssikring er en uundgåelig del af udviklingen af IT-projekter. Ved at teste sparer du tid, penge, og du øger kvaliteten og tilfredsheden af dit produkt. Men hvordan bliver du skarpere til at teste software? Og hvad må du absolut ikke glemme? Læs med, og se om du kan optimere dine testprocesser ved hjælp af vores 6 tips.

Du kan ikke sige IT-projekt og udvikling uden også at sige test. Så simpelt er det. Softwaretest er en kæmpe del af at sikre den høje kvalitet som udvikler. Det handler om at finde fejlene, inden de bliver et problem for din virksomhed og jeres IT-projekt. Men hvad er egentlig vigtigt at huske, når du tester softwareapplikationer? 

Her får du 6 tips til at stå stærkere som softwaretester:

1. Test tidligt! 

Begynd at teste tidligt i processen. På den måde kommer du godt i gang og finder den rette teststrategi for projektet. Så kan du fortsætte med at teste delelementer, som de bliver klar henad vejen.

2. Læg en teststrategi

Det er vigtigt at have en strategi for testningen. På den måde sikrer du dig, at du kommer tidligt i gang med at teste, og du risikerer ikke at blive overvældet i slutspurten af processen. Strategien sætter struktur på testningen og kan altid tilpasses undervejs. 

3. Test, test og test igen!

Det kan ikke siges nok gange. Det er vigtigt at teste dine softwareløsninger. Mange gange! Når du bliver ved med at teste løbende kan du også allokere ressourcer undervejs, hvis prioriteterne ændrer sig.

4. Gør brug af automatiserede test

Der er meget tid at spare, hvis du automatiserer dine test. Der er nemlig mange typer af test, som en computer kan udføre lige så tilfredsstillende, som et menneske. Og når du først har styr på dit set-up, kan du nemt og hurtigt gennemføre dine ellers tidskrævende test hver gang, der er nye ændringer i dit projekt. På den måde sparer du tid og penge, og så øger du kvaliteten af dine test, da automatiseringen mindsker risikoen for menneskelige fejl.

Automatiserede tests gør det også nemmere at stressteste dine systemer ved at simulere at en stor mængde brugere tilgår dine systemer. Så du kan sikre dig, at systemet er gearet til spidsbelastninger i fremtiden. 

5. Glem ikke de manuelle test

Selvom de automatiserede test øger tempoet og mindsker risikoen for manuelle fejl, er der stadig situationer, hvor manuelle test er fordelagtige. For eksempel når det gælder udforskende test, hvor testeren går på opdagelse med en undersøgende tilgang og finder fejl, der kan være svære at opspore med andre tilgange.  

6. Tag på kursus, og bliv certificeret! 

Gennem et kursus får du nye viden og kompetencer, så du står stærkere som softwaretester. På et kursus får du både teoretisk viden og praktiske øvelser, hvor du får lov til at prøve dine nye evner af gennem konkrete opgaver. Efter dit kursus kan du tage en certificering og få bevis på dine nye kompetencer. Det pynter godt på dit CV og styrker din position i forhold til jobsøgning og lønforhandling.

Vil du på kursus?

På Teknologisk Institut tilbyder vi mange forskellige kurser inden for Softwaretest og kvalitetssikring. Om du er professionel tester eller udvikler, eller om du ingen IT-baggrund har, så finder du et relevant kursus hos Teknologisk Institut.Vi tilbyder både åbne kurser og lukkede firmakurser. Ring på 72 20 30 00, og lad os vejlede dig i den rigtige retning.