8 trin til at håndtere forandringer som leder

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Billede af kollegaer der taler sammen

8 trin til at håndtere forandringer som leder

3 min.

Det kan være svært at gennemføre en forandring, og en mislykket forandringsledelse kan have store konsekvenser. John Kotter, Professor på Havard Business School, har udviklet 8 trin til, hvordan du kan lede en forandring succesfuldt.

8 trin til succesfulde forandringer:

1. Skab en følelse af at forandringen er nødvendig

Det kan være vanskeligt at få sine medarbejdere til at forlade deres tryghedszone i forbindelse med forandringer. Uden en oplevelse af at forandringen er nødvendig, er medarbejderne ikke indstillet på at yde den ekstra indsats, der ofte er af afgørende betydning.

2. Etablér den ledende koalition

Det er essentielt at samle et kompetent team, der kan vise vejen og styre forandringen. Det kan være en fordel at samle et team, der både besidder ledelsesfærdigheder, troværdighed, kommunikationsevner, autoritet og analytiske evner.

3. Udvikling af vision og strategi

Skab en vision der kan styre forandringsarbejdet. Visionen er vigtig fordi den motiverer og inspirerer medarbejderne i forandringen. Hvis ikke alle kender til og er indstillet på visionen, så kan selv de mindste beslutninger føre til konflikter.

4. Kommuniker visionen klart ud

Det er afgørende, at så mange medarbejdere som muligt forstår og accepterer visionen. Kommuniker den derfor klart og overbevisende.

5. Fjern modstand mod forandringer

For at skabe grundlag for handling er man nødt til at fjerne den modstand, der kan forhindre visionen. Det kan man gøre ved at ændre på systemer og strukturer, der underminerer forandringsprocessen samt opmuntrer medarbejderne til at komme med til utraditionelle idéer og initiativer.

6. Planlæg og skab kortsigtede resultater

Sørg for at skabe synlige, overkommelige succesresultater så hurtigt, som det lader sig gøre og sørg for at belønne medarbejderne for deres indsats. At kunne se resultaterne af forandringen, er med til at opretholde følelsen af nødvendighed.

7. Fremskridt skal fejres, men arbejdet er ikke færdigt

Undgå at fejre succesen for hurtigt, da det kan lægge en dæmper på følelsen af nødvendighed og dermed sætte en stopper for forhandlingsprocessen. Fremskridt skal fejres, men arbejdet er ikke færdigt, før forandringen er indlejret i kulturen. Efter første succes, er der plads til at køre hårdere og hurtigere frem.

8. Implementer forandringen i organisationens kultur

Indtil forandringerne er implementeret i organisationens kultur, er de i fare, derfor skal den ledende koalition sikre at forandringerne er kommet for at blive. Dette ved at vise medarbejderne, hvordan deres specifikke adfærdsmønstre og holdninger har medvirket til at nå forandringen samt sørge for at nye medarbejdere bliver indført i den nye kultur.Vil du vide mere om, hvordan du mestrer forandringsledelse?

Forandringsledelse er ikke nemt. Det er en mangeårig proces at implementere en forandring, en proces der involverer mennesker og derfor er lige så uforudsigelig, som den er kompliceret. På kurset "Forandringsledelse i projekter" får du en dybere forståelse for forandringens mekanismer. Du får gode guidelines til, hvordan du håndterer større forandringer i din organisation.Kilde: John Kotter, Professor på Havard Business School