Audit af HACCP-systemer
Audit af HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed omfatter flere elementer end almindelig audit. Disse specifikke elementer trænes gennem audit af et konkret HACCP-system, så deltagerne får de nødvendige værktøjer til at planlægge, gennemføre, rapportere og følge op på audit med fokus på HACCP og fødevaresikkerhed.
Udbytte
- Værktøjer til planlægning, gennemførelse og rapportering af HACCP-audit
- Værktøjer til systematisk udvælgelse af relevante stikprøver
- Overblik over de aktiviteter, der gør HACCP-audit til mere end almindelig systemaudit
- Indsigt i, hvordan HACCP-audit kan bidrage til vedligeholdelse og løbende forbedringer af ledelsessystemet for fødevaresikkerhed
Fantastisk god og levende underviser.
- Carina Hansen, ABL-Food A/S
Deltagerprofil
HACCP-team og øvrige medarbejdere, der skal udføre intern audit eller leverandøraudit af HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed fx i henhold til ISO 22000, BRC, IFS eller FSSC 22000.
Dybtgående kendskab til HACCP er en forudsætning for at opnå optimalt udbytte af kurset.
Prisen inkluderer
Et eksemplar af ISO 22000:2018 standarden.
Underviser
Lone Sass Mortensen er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Fungerer som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.
Indhold
Gennem audit af et konkret HACCP-system, trænes:
- gennemførelse af audit på de indledende trin til risikofaktoranalysen og på selve risikofaktoranalysen
- udarbejdelse af checklister til audit af HACCP-systemets efterlevelse og effektivitet, herunder basisprogrammer (PRR) samt kritiske styringspunkter (CCP) og operationelle basisprogrammer (OPRP)
- rapportering af audit - afvigelser og udarbejdelse af auditrapporter i relation til HACCP og fødevaresikkerhed
Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
- Lone Sass Mortensen
- Seniorkonsulent, M.Sc. Food Science
- +45 72201483