Kurser

Cobot-kørekort – lær at bruge samarbejdende robotter

Kollaborative robotter eller cobots - robotter der arbejder side om side med mennesker uden afskærmning - har været og er fortsat med til at fastholde danske arbejdspladser.

Kurset afmystificerer, hvad en cobot er og hvilke funktioner, de understøtter. Det giver en forståelse, som hjælper til at forstå, hvad et 'robotstop' betyder og hvordan vi kommer i gang igen.

Det er også vigtigt at få inspiration til, hvordan cobots kan bruges i industrien generelt.

Idéer til nye automationsområder kommer ofte fra de medarbejdere, der er tæt på arbejdsprocesserne – operatørerne. Derfor skal operatørerne også prøve kræfter med simpel robotprogrammering.

Produktion er godt, sikkerhed er nødvendigt. Derfor giver kurset deltagerne den nødvendige viden til at forstå, undgå og forebygge faremomenter ved robotterne.

Derudover runder vi sikkerhedsfunktioner og hvordan man kan vide, at robotløsningen er sikkerhedsmæssigt intakt.
 
 

Hvad kan du tage med dig hjem?

Vi giver dig en introduktion til cobots og viden om:

  • Cobottens funktioner
  • Arbejdssikkerhed omkring cobotten
  • Simpel robotprogrammering og programtilretning
  • Fejlfinding

Vi sørger naturligvis for god forplejning, som understøtter dagens aktiviteter.

Kurset afsluttes med en kort teoriprøve, som man kender den fra kørekortet til bil.

Hvem er du?

Du arbejder til dagligt i produktionsanlægget som operatør eller som go-to-person i forhold til anlæggene.

Hvem er vi?

Teknologisk Institut i Odense er et stærkt center med gode kontakter til både udviklere, leverandører, slutbrugere og integratorer. Vi har over de senere år været med til at udvikle kollaborative løsninger med et bredt spektrum af danske virksomheder og robotintegratorer.

Vi lægger vægt på en helhedsorienteret tilgang til det at udvikle kollaborative løsninger - fra mekanisk design, programmeringen, forståelige brugerflade, oplæring og sikkerhedsfunktioner. Vi kalder konceptet 'safe-by-design'.
 
 
 
 

Virksomhedskursus

Vi afholder også gerne kurset ude på jeres virksomhed og tilpasset jeres produkter og processer. Vi er altid klar på en kop kaffe eller en telefonsamtale, hvor vi vender jeres behov.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på