Få 5 tips til aktiv lytning!

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Artikel med 5 tips til aktiv lytning. Få 5 brugbare tips til at aktiv lytning

Få 5 tips til aktiv lytning!

1 min.

Kommunikation handler både om at tale og om at lytte. Men for mange mennesker kan det være svært at lytte til andre uden at lade sig påvirke af egne fortolkninger og associationer, og det kan være svært at fastholde koncentrationen og lade vær med at afbryde. 


Hvis du vil være bedre til at lytte, så følg de nedenstående 5 tips til aktiv lytning:

  1. Lyt til det, der reelt bliver sagt
  2. Vær tålmodig og lad vær med at afbryde - det kan tage tid for andre at formulere det, de vil sige
  3. Hold igen med egne fortolkninger og associationer
  4. Stil opklarende spørgsmål (hvad, hvem og hvorfor)
  5. Stil åbne spørgsmål (der ikke blot kan besvares med ja/nej)

Et tip til at fastholde koncentrationen kan være at lade vær med at tænke på dine egne svar, men i stedet holde fokus på det der bliver sagt - gentag evt. samtalen i dit hoved, så du på den måde fastholder fokus på samtalen.

Aktiv lytning kan med fordel bruges i din hverdag - bl.a. i forhandlingssituationer. Forhandlinger glider som oftes lettere, hvis du netop forstår, hvad den anden part i virkeligheden prøver at opnå, og det handler derfor om, at lytte aktivt til den anden part.


Vil du vide mere?

Bliv mere motiveret og selvsikker i en forhandlingssituation ved at deltage på kurset "Forhandlingsteknik". På kurset får du en grundlæggende, praktisk introduktion til og træning i de teknikker, der ligger til grund for professionel forhandlingsteknik.