Få 5 tips til bogføring og regnskab

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få 5 tips til bogføring og regnskab

Få 5 tips til bogføring og regnskab

3 min.

Du skal ikke nødvendigt være hverken regnskabschef eller bogholder, for at skulle kende de mest basale idéer bag bogføring og regnskab.

Selv for dig, der normalt ikke sidder med regnskab, kan det være en fordel at kende til begreberne inden for regnskab. Det kan lette meget arbejde, og optimere dit samarbejde med økonomi- og regnskabsafdelingen. 

5 tips til bogføring og regnskab

joi

1. Hvorfor er regnskab så vigtigt?

Regnskabet siger meget om virksomhedens udvikling og med kendskab til tallene på bundlinjen, kan man typisk tage mere strategiske beslutninger. Hvis man har overblik over virksomhedens økonomistyring, kan man også bedre navigere i virksomhedens muligheder og udfordringer.

2. Regler og krav

Det er en god idé at være opmærksom på regnskabs- og selvskabslovgivningens krav og regler. Hvis man glemmer at overholde deadlines og regler, kan det være tidkrævende og bekosteligt.

3. Virksomhed og regnskab skal passe sammen

Alt efter virksomhedens type og størrelse, er det vigtigt at tilpasse regnskabet. Der kan være stor forskel på regnskabet for en produktionsvirksomhed og en servicevirksomhed, eller om det er en stor eller mindre virksomhed. Derfor er det vigtigt at have disse aspekter med i økonomistyringen.

4. Husk bogføring

Det er vigtigt at prioritere den daglige bogføring højt fra starten. Ellers kan man risikere, at det hober sig op og ender med at blive et overskueligt projekt, hvor man let mister overblikket. 

5. Undgå disse fejl

En vigtig fejl ikke at begå er at glemme at holde styr på udsendte faktureringer. Virksomheden kan miste mange penge, hvis der ikke bliver holdt øje med, om regningerne bliver betalt. Derfor er det også vigtigt at få sendt påmindelser ud for at sikre at pegene bliver betalt. En anden fejl, der skal undgås, er at glemme at dokumentere de omkostninger, der optræder ved handel med andre lande, både inden og uden for EU’s grænser. En typisk fejl kan også være, at man er uopmærksom på de økonomiske fordele, der kan være ved at have styr på registrering af skat og moms.

Hvis nogle af disse tips virker svære at komme til livs, kan man let lære at få den rigtige viden og de rette kompetencer til at varetage regnskabet. På den måde kan man klare mange af opgaverne selv, og bruge sin tid fornuftigt og effektivt.


Vil du vide mere?

På Teknologisk Institut har vi flere forskellige kurser i økomoni og regnskab, der klæder dig på til at varetage opgaven på et professionelt niveau, om det drejer sig om bogholderi eller regnskabsanalyse og kreditvurdering. Læs mere om økonomi- og regnskabskurser, eller ring til os på  72 20 30 00, så vi kan vejlede dig i den rigtige retning.