Få 6 tips til hvordan du undgår stress og øger din arbejdsglæde!

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få 6 tips til hvordan du undgår stress og øger din arbejdsglæde

Få 6 tips til hvordan du undgår stress og øger din arbejdsglæde!

3 min.

Det kan være vanskeligt at bevare overblikket i en hverdag med for lidt tid og for mange opgaver. Få 6 tips til hvordan du undgår stress og øger arbejdsglæden!

1. Husk at holde (ægte) pauser i din hverdag

Det kan være mentalt hårdt at skulle koncentrere sig hele dagen. For at undgå at blive udkørt, er det derfor vigtigt at du holder nogle pauser i løbet af dagen, hvor du bare i 5 minutter kan koble af og tænke på noget andet.

2. Prioritér din søvn

Søvn har en tæt kobling til stress. Prioritér derfor din søvn fx med faste sengetider, så du sikrer en god søvnrytme.

3. Dyrk motion

Fysisk aktivitet hjælper forebyggende mod stress, så dyrk regelmæssig motion i din hverdag. Er du dog allerede overbelastet, skal du i stedet tage det stille og roligt. Gå i stedet en tur i dit eget tempo, så du stadig kommer lidt ud og får noget frisk luft. 

4. Lær at sige tydeligt til og fra

Vær realistisk i forhold til din tid - hvad du kan nå og hvad du ikke kan nå. Vi vil ofte gerne nå alt, men realistisk set er det ikke muligt. Så lær at sige nej!

5. Bliv bedre til at bede om andres hjælp

Føler du dig overbelastet med opgaver både på arbejdet og i privatlivet, er det helt okay at bede dine omgivelser om hjælp. Venner, kolleger og familie vil ofte hellere end gerne hjælpe.

6. Find 3 gode oplevelser fra dagen

Når vi fokuserer aktivt på de gode ting vi oplever bliver vi gladere! Find derfor 3 gode oplevelser fra dagen - stort som småt - og skriv dem ned når du kommer hjem. Det kan både være gode tanker, oplevelser eller handlinger. Øvelsen stammer fra den positive psykologi, og træner dig i at tænke mere positivt.


Vil du vide mere?

På Teknologisk Institut har vi flere forskellige kursr i stressforebyggelse. Du får indsigt i egne styrker, og hvordan du bruger dem, så du får mere overskud. Kurserne i stresshåndtering lærer dig at navigere klogt i en travl hverdag. Læs mere om kurserne, eller ring til os på  72 20 30 00, så vi kan vejlede dig i den rigtige retning.