Få ekspertens råd til at vælge en sikker pinkode

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få ekspertens råd til at vælge en sikker pinkode

Få ekspertens råd til at vælge en sikker pinkode

3 min.

Tendensen de sidste mange år er, at vi bruger IT mere og mere. Dertil er IT-kriminalitet også konstant stigende. Det er derfor vigtigt, at vi håndterer vores computere og mobile enheder forsvarligt.

Vi kan øge sikkerheden på vores enheder ved at sætte pinkode op, bruge fingeraftryk, ansigtsgenkendelse eller en anden metode til at låse telefonen op.

Hør Claus' gode råd til at vælge en sikker pinkode:

Claus Jacob Wordenskjold har undervist siden 2002. Som Microsoft Certified Trainer underviser Claus i Windows 10, Windows Server 2016, SharePoint, Microsoft Azure, Office 365 og IT sikkerhed. Han har derudover været med til at skrive Microsofts kursusmateriale til Windows 10 og Windows Server 2016.

Få Claus' gode råd til at vælge en sikker pinkode:

Undgå åbenlyse valg

Det er ikke ligegyldigt, hvilken pinkode vi vælger. Vælg fx aldrig noget som er nemt at gætte, såsom din fødselsdag, dine børns fødselsdag eller andre mærkedage. Brug heller ikke simple koder som 1234, 1111 eller 1122.

Vælg en unik kode

Du skal lave en pinkode, som er unik, og som ikke bliver brugt andre steder.

Et fif til at finde på din pinkode

En måde at lave en sikker pinkode på, kan være at tage en dato - fx d. 24. december (2412), og så enten lægge et tal til eller trække et tal fra. Læg fx 3 til hvert tal, så pinkoden 2412 i stedet bliver til 5745.

Vil du vide mere?

Så klik ind og se vores store udvalg af kurser i IT-sikkerhed: 

Kilde: Claus Jacob Wordenskjold, Underviser ved Teknologisk Institut