Hvordan leverer du professionel og fagligt velfunderet facilitering? Og hvordan faciliterer du værdifulde møder og workshops? På facilitatoruddannelsen får du en solid og inspirerende værktøjskasse, der klæder dig på til opgaven. Gennem uddannelsens moduler bygger du dit personlige fundament, så du kan udfylde rollen som facilitator med stor professionalisme og gennemslagskraft.
De fleste kender til, at mødeaktiviteter og workshops optager for meget tid og energi, og at resultatet halter. Omvendt har de fleste oplevet magien, når mødedeltageres arbejde og engagement spontant lykkes og alt går op i højere enhed. Men ekstraordinære møder behøver ikke være tilfældige eller sjældne. De kan frembringes bevidst og konsekvent, hvis blot du ved hvordan.
Som facilitator kan du lære at transformere alle jeres møder og workshops, så de engagerer og etablerer fællesskab og ikke i mindst sikrer det ønskede udbytte. Men for at mestre faciliterings-disciplinen har du behov for en solid faciliteringsfaglig værktøjskasse og masser af træning i rollen som facilitator. Denne mestring – suppleret med den nyeste viden på området – får du på vores uddannelse.
Når du først har metoderne på plads og indsigt i dit ansvar og din rolle som facilitator, kan du bruge facilitering i næsten enhver situation, hvor opgaven er at hjælpe mennesker til at nå et sted hen sammen. Du bliver dermed en stor styrke for din organisation, fordi du kan træde ind i hvilken som helst mødekontekst og skabe værdi og resultater.
Uddannelsen henvender sig til dig, der ønsker at mestre facilitering i dybden, og som arbejder eller skal til at arbejde med facilitering i en professionel kontekst. Du kan være leder, konsulent, faglig nøglemedarbejder, underviser, HR-partner eller -konsulent, tillidsrepræsentant eller på anden måde have ansvaret for at planlægge og facilitere møder, workshops, undervisning eller lignende.
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Kursusbevis
Erfaren underviser
Certificeret underviser
Maks. 12 deltagere
Fuld forplejning
Øvelser og inddragelse
Casearbejde
Materiale
Materiale på dansk
Gratis parkering
Facilitatoruddannelsen består af 3 moduler på hver to intensive dage, hvor undervisningen foregår på Teknologisk Institut. Herudover rummer uddannelsen et onlinemodul på 2 timer, som fokuserer på onlinemøder. På hvert modul bliver du udfordret til at nå målet for uddannelsen – at blive en professionel og fagligt velfunderet facilitator.
På uddannelsens modul 2 og 4 sættes tid af til at træne facilitering ved at afprøve de tillærte værktøjer i praksis i et trygt læringsrum. Underviseren giver støtte og personlig sparring i forbindelse med træningen, så du trygt kan kaste dig ud at i øve dig sammen med resten af gruppen.
Undervisningen er generelt interaktiv og består af en kombination af oplæg af kortere varighed, øvelser, deltagerledede faciliteringseksperimenter samt træning i håndtering af forskellige faciliteringssituationer. På uddannelsen gøres brug af et varierende øvelsesdesign, og vi arbejder bl.a. med forumteaterteknikker i samarbejde med 2 professionelle skuespillere og med forumspil.
Undervisningen er ”hands on” orienteret, så du kan gå direkte hjem og bruge metoderne. Selve kursusformen bygger på nogle af de redskaber, der gennemgås på kurset, så det straks prøves af i praksis.
Line er den gennemgående underviser og tovholder på uddannelsen. Hun er uddannet cand. Merc. HRM og har efteruddannet sig inden for facilitering, coaching, undervisning og formidling. Før Line etablerede sig som selvstændig facilitator og underviser, har hun arbejdet som konsulent, projektleder og teamleder. Line underviser i bl.a. mødefacilitering, kollegacoaching og sparring samt effektive arbejdsvaner. En engageret og motiverende formidling med fokus på deltagerinvolvering.
Marie har mange års erfaring som proceskonsulent og projektleder fra forskellige virksomheder og brancher. Hun startede med at anvende grafiske facilitering som et effektivt kommunikations-værktøj, når hun faciliterede workshops og møder. I dag træner hun teams i visuel formidling og adfærds-design for at styrke deres kommunikation og samarbejde. Marie har en cand.merc fra CBS.
Gæsteunderviser på modul 4. Susanne Billeskov har mere end 40 års erfaring på de skrå brædder. Hun er et aktivt virke som skuespiller, instruktør, underviser og improskuespiller. Hun er uddannet improskuespiller, gennemført lederuddannelse og har taget forumteateruddannelse i Stockholm. Susanne brænder for at bruge teknikker fra skuespillet uden for scenen. Hun underviser i improvisation som redskab til kreativ idéudvikling at stå i det ukendte og til personlig udvikling.
Gæsteunderviser på modul 4. Holger Østergaard er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen v. Aarhus teater og har medvirket i et hav af forestillinger. Han har lavet en del improvisationsteater og har videreuddannet sig indenfor forumteater og deltager løbende i medarbejderudvikling på forskellige arbejdspladser, hvor han særligt har fokus på at skabe trygge rammer, hvor forskellige grupper kan udvikle sig og få belyst forskellige dilemmaer i deres arbejdsmiljø.
Taastrup 27. januar til 8. april 2025 | |
Taastrup 25. august til 25. november 2025 | |
Taastrup 26. januar til 14. april 2026 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk