Kurser

Billede der illustrerer kurset

Kurser i facilitering

Tag på kursus hos Teknologisk Institut og styrk dine evner inden for facilitering. Vi har kurser til dig, hvad enten du er underviser, facilitator, mødeleder eller mentor.

Vi tilbyder kurser inden for bl.a. grafisk facilitering, spørge- og undervisningsteknik samt Herskin-metoden.

På kurserne har du mulighed for bl.a. at lære mere om mødeledelse, undervisningsteknik, og hvordan du får større udbytte af dine professionelle samtaler.

Læs mere
Filtrér kurser 
Filtrér
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   Ingen kurser opfylder dine filtre

   Men vi har 54 andre kurser inden for Facilitering.

   Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

   Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

   Indtast venligst et validt navn
   Tilmelder nyhedsbrev
   Tak for din tilmelding
   Teknisk fejl

   Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk

   Mere om facilitering

   At facilitere handler om at gennemføre og afvikle arbejdsprocesser så effektivt som muligt. Redskabet kan bruges til at skabe meningsfulde og engagerede processer med henblik på at øge effektiviteten samt motivationen blandt medarbejdere. På den måde udnyttes ressourcer og energi optimalt. Dette gælder især inden for mødeledelse, hvor der ofte kan opstå spildtid.

   Når det handler om facilitering, findes der seks forskellige parametre, du har mulighed for at skrue på:

   • Struktur
   • Hastighed
   • Interaktion
   • Fokus
   • Behov
   • Kontrol

   Hver af disse parametre kan styres ved at skrue op eller ned for det enkelte parameter. Eksempelvis skelnes der mellem ekstremt struktureret til en meget løs struktur. Hvordan der skal skrues på de enkelte parametre afhænger i høj grad af formålet med processen.

   Effektiv mødeledelse

   Vi lever i et videnssamfund, hvor ledere gerne vil høre, hvad deres medarbejdere mener og gør sig af tanker. Vi holder derfor rigtig ofte mange møder. En slap mødeledelse kan føre til uengagerede og passive deltagere. For at undgå dette er det vigtigt, at hele organisationen er klædt på til at planlægge og facilitere effektive møder.

   Læs mere om mødeledelse:

   Grafisk facilitering

   En yderst håndgribelig indgangsvinkel til at effektivisere mødeledelse og forbedre mødekulturen i din virksomhed er at anvende grafisk facilitering. De fleste husker bedre billeder end ord, og anvendelsen af grafiske elementer som faciliteringsværktøj kan derfor være gavnligt. Fx hvis du skal illustrere et længerevarende forløb for dine medarbejdere. Fordelen ved metoden er, at den kan anvendes både før, under og efter mødet eller processen.

   Læs mere om grafisk facilitering:

   Den gode facilitator

   Som facilitator eller mødeleder er det dit ansvar at sikre, at alle deltagere kommer godt igennem et møde, og at det ender ud i resultater. For at deltagerne til mødet kan koncentrere sig om deres egen rolle, kræver det, at du træder i karakter og formår at udvise gennemslagskraft. Som deltager på et møde er det nemlig en befrielse, hvis mødelederen formår at melde klart ud og påtage sig rollen.

   Med et kursus hos Teknologisk Institut bliver du i stand til at skabe og lede en værdiskabende faciliteringsproces med både involvering, læring og energi.