Kurser

1 dags konference 

Fødevarekonference 2025

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til  kurser@teknologisk.dk for at høre mere.

Ingen planlagte afholdelser.
DKK  499
ekskl. moms
Nr. 91821 A

Ultraforarbejdet: Fremtid og faldgrupper.Fødevarevirksomhedernes næste skridt

På årets fødevarekonference stiller vi skarpt på ultraforarbejdede fødevarer.

Hvad ved vi, hvad tror vi og vi er vi på vej hen?

Når fødevarer forarbejdes er det oftest for enten at gøre råvarerne spiselige, forbedre smagen eller af hensyn til holdbarhed og fødevaresikkerhed. Vi hakker, blander, koger, steger og krydrer maden. Forarbejdning af fødevarer er helt naturligt. Men på et tidspunkt er produkterne forarbejdet så meget, at man næsten ikke kan genkende råvarerne og har tilsat mange tilsætningsstoffer. Produkterne er blevet ultraforarbejdede.

Vi har inviteret en række eksperter til at give deres bud fra klokken 10.00-14.30

Konferencen er støttet af:

logo600

Forbrugerne bestemmer, hvad der lander i indkøbskurven, og de ultraforarbejdede produkter er tillokkende med både velsmag og convenience. Men oftest er de ikke det sunde valg.

Fødevareindustrien står over for en stor opgave med at udvikle produkter, der ikke ender i den ultraforarbejdede kategori, og som både er sunde og velsmagende. Det er en kompleks udfordring at tale om ultraforarbejdede fødevarer, fordi der endnu ikke findes en entydig definition eller klassificering. Samtidig efterspørger forbrugerne både nemme løsninger og produkter med lang holdbarhed.

Mange forhold skal i spil og løsningen kræver en helhedstilgang: Ny og mere skånsom procesteknologi, færre og mere naturlige tilsætningsstoffer og nye råvarer, der passer ind i det moderne fødevaresystem.