Ultraforarbejdet: Fremtid og faldgrupper.Fødevarevirksomhedernes næste skridt
På årets fødevarekonference stiller vi skarpt på ultraforarbejdede fødevarer.
Hvad ved vi, hvad tror vi og vi er vi på vej hen?
Når fødevarer forarbejdes er det oftest for enten at gøre råvarerne spiselige, forbedre smagen eller af hensyn til holdbarhed og fødevaresikkerhed. Vi hakker, blander, koger, steger og krydrer maden. Forarbejdning af fødevarer er helt naturligt. Men på et tidspunkt er produkterne forarbejdet så meget, at man næsten ikke kan genkende råvarerne og har tilsat mange tilsætningsstoffer. Produkterne er blevet ultraforarbejdede.
Vi har inviteret en række eksperter til at give deres bud fra klokken 10.00-14.30
Konferencen er støttet af:
Forbrugerne bestemmer, hvad der lander i indkøbskurven, og de ultraforarbejdede produkter er tillokkende med både velsmag og convenience. Men oftest er de ikke det sunde valg.
Fødevareindustrien står over for en stor opgave med at udvikle produkter, der ikke ender i den ultraforarbejdede kategori, og som både er sunde og velsmagende. Det er en kompleks udfordring at tale om ultraforarbejdede fødevarer, fordi der endnu ikke findes en entydig definition eller klassificering. Samtidig efterspørger forbrugerne både nemme løsninger og produkter med lang holdbarhed.
Mange forhold skal i spil og løsningen kræver en helhedstilgang: Ny og mere skånsom procesteknologi, færre og mere naturlige tilsætningsstoffer og nye råvarer, der passer ind i det moderne fødevaresystem.
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk