Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Fødevareteknologi kurser

Øg dine kompetencer inden for fødevare-teknologi med et kursus fra Teknologisk Institut og gå i dybden med bl.a. fødevarekvalitet, holdbarhed, emballage samt sensorisk analyse og bedømmelse.

Videreuddan dig med et kursus i fødevareteknologi og bliv en endnu større aktiv for din arbejdsplads.

Læs mere
Alle priser er ekskl. moms
Alle priser er ekskl. moms
 • Afholdelsesgaranti
 • Ledige pladser
 • Fyldt

DKK4.700 kr

Reologi - grundlæggende

Nr. 27612 P
1 dags kursus
Ingen planlagte afholdelser
 • Ingen planlagte afholdelser
Lær at måle og analysere produkters viskositet og flydeegenskaber vha. viskositetsmåling. Et lettilgængeligt kursus i viskositet og viskositetsmåling i teori og praksis. Viskositet har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Korrekt anvendelse af viskositetsmåling kan give brugbar viden om produktkvaliteten. Kurset gennemgår teorien bag viskositet, metoder til viskositetsmåling, forskellige produktegenskaber og afgørende faktorer for, at man kan foretage korrekte målinger.

DKK4.700 kr

Reologi - videregående

Nr. 33005 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 29/5 2018
 • Aarhus
  29. maj 201829/5 2018
Lær at anvende reologi til karakterisering af produkters viskositet, konsistens, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber. På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

Pris efter aftale

Måling af fødevarers tekstur

Nr. 33007 B
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
 • Tilbydes som firmakursus.
Lær at måle produkters tekstur med Texture Analyser på et intensivt kursus. Tekstur er en væsentlig kvalitetsparameter, som kan måles objektivt og reproducerbart fx med en Texture Analyser. Kurset gennemgår teori og principper bag teksturmåling og indeholder praktiske øvelser, der giver 'hands on'-erfaring med metodeopsætning, måling og databehandling på en række produkter.

DKK2.950 kr

Lær at udarbejde og anvende sensoriske produktspecifikationer til kvalitetskontrol

Nr. 33034 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 21/3 2018
 • Taastrup
  21. marts 201821/3 2018
I de fleste fødevareproducerende virksomheder gennemføres en eller anden form for sensorisk kvalitetskontrol. Ofte er proceduren for den praktiske gennemførelse ikke sat i system på grund af manglende tid og ressourcer. Ved hjælp af forskellige sensoriske værktøjer kan det lade sig gøre at optimere og forenkle den daglige bedømmelse. Kurset fokuserer på, hvordan den sensoriske kvalitetskontrol nemt kan styrkes og effektiviseres.
Håndteringen af det daglige arbejde med sensorisk kvalitetskontrol kan lettes ved at udarbejde produktspecifikationer for virksomhedens produkter. Produktspecifikationer vil være en hjælp til at tale samme sprog under en bedømmelse, da specifikationer sikrer, at dommerne har ens definitioner af specifikke egenskaber (lugte, smage, konsistens m.v.). Dette vil resultere i mere ensartede produktbedømmelser.

DKK5.600 kr

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Nr. 33054 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 23/4 2018
 • Aarhus
  23. april 201823/4 2018
 • Taastrup
  23. august 201823/8 2018
 • Aarhus
  28. august 201828/8 2018
Forebyggelse af svindel med fødevarer (food fraud) er et grundvilkår for mange virksomheder i dag. Anerkendte standarder som FSSC 22000, IFS og BRC kræver analyse af sårbarhed overfor svindel med fødevarer og en styringsplan i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring.

DKK3.999 kr

Smagen af fermentering

Nr. 38013 P
NYT
1 dags kursus
Næste afholdelse 18/4 2018
 • Aarhus
  18. april 201818/4 2018
Teknologisk Instituts specialister guider dig vej gennem den nye hotte trend fermentering.
Fermentering af både vegetabilske råvarer og kød har holdt sit indtog i gastronomien og industrielle produkter, men det kræver styr på mikrobiologi, råvarer og produktsikkerhed.
Fermentering giver mulighed for at opnå nye smage, øget holdbarhed og spændende nye produkter.

DKK500 kr

Kommercielle perspektiver for udnyttelse af planteindholdsstoffer til medicin, sundhed og fødevarer

Nr. 38028 P
1 dags konference
Ingen planlagte afholdelser
 • Ingen planlagte afholdelser
Konference på Axelborg om den nyeste udvikling. Hvornår ser vi det næste industrieventyr baseret på planter? Virksomheder som Chr. Hansen, Herrens Mark, KMC, Salixin og Aliga har været med til at vise vejen, men hvordan sikrer vi flere danske virksomheder, der bygger deres produkter på planteråvarer? På konferencen sætter vi fokus på muligheder og udfordringer for den danske industri for medicin, sundhed og fødevarer i forbindelse med den grønne omstilling af vores samfund.

DKK550 kr

Temadag: Fremtidens løsninger på reduktion af madspild

Nr. 38029 P
1 dags temadag
Ingen planlagte afholdelser
 • Ingen planlagte afholdelser
Onsdag den 17. januar 2018 afholder Teknologisk Institut og FoodNetwork en temadag om reduktion af madspild gennem forbedret holdbarhed, innovativ emballage og bedre udnyttelse af spild.

DKK4.990 kr

Emballering af fødevarer

Nr. 54019 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 2/10 2018
 • Aarhus
  2. oktober 201802/10 2018
Kravene til fødevareemballage er stigende i disse år. Udover store krav til emballagers primære funktionalitet, såsom mekanisk styrke, barriereegenskaber, brugsegenskaber etc., stilles der også lovkrav til emballagers sundheds- og miljømæssige kvalitet. For alle virksomheder, som sælger eller anvender emballage til fødevarer, er det derfor påkrævet at have opdateret viden på området. Dette får kursisterne mulighed for at opnå ved deltagelse i kurset " Emballering af fødevarer".

Pris efter aftale

Packaging for Microwave Cooking and Warming

Nr. 54063 A
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
 • Tilbydes som firmakursus.
The comprehensive laboratory investigation of microwaveable products presented on the food market has revealed that practically all of them have problems with either cooking instructions or packaging. Typical faults are understated reheating time, non-optimal packaging materials, their shape and compositions, lack of food protection against local overheating, use of same packaging solutions for foods with different water content, dielectric properties, and geometries. Forthe companies thatproduceorsellfood packaging,ready mealsorready-to-cookmicrowave, it isnecessary to havecomprehensive andupdatedknowledge.This is achieved by attendig the course"Packagingformicrowave cooking and warming"

DKK500 kr

Workshop: Hvor meget kan du spare - med den rigtige kniv i produktionen?

Nr. 67001 A
NYT
1 dags konference
Ingen planlagte afholdelser
 • Ingen planlagte afholdelser
På workshoppen får du mulighed for at drøfte egne problemstillinger med eksperter inden for området. Du ser eksempler på nedslidte knive, nye ståltyper og får en status på fødevareproducenternes erfaringer og udfordringer med knive.
Efter workshoppen vil du have et godt overblik over udfordringerne i forbindelse med det korrekte valg af knive og få perspektiveret brugen af optimalt skærende værktøjer

DKK5.500 kr

Sous vide - lær den sikre vej til et godt produkt

Nr. 67034 A
1 dags kursus
Ingen planlagte afholdelser
 • Ingen planlagte afholdelser
Kom og lær metoder til at udvikle dine egne produkter og få flere fakta om sous vide - med fokus på kvalitet og fødevaresikkerhed. Kurset henvender sig til produktudviklere, egenkontrolansvarlige og andre madentusiaster.

Mere om Fødevareteknologi

Fødevareteknologien bevæger sig hastigt i disse dage. Markederne for fødevare skifter i høj grad fra lokalt og nationalt til fuld internationale markeder, hvilket stiller høje krav til fødevareindustriens teknologi.

Danmark er et fødevareland i verdensklasse og konkurrencen er derfor benhård. Evnen til at være innovativ, udvikle og/eller udnytte den teknologi og det procesudstyr der er til rådighed i dag kan være altafgørende for overlevelse.