Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Fødevareteknologi kurser

Øg dine kompetencer inden for fødevare-teknologi med et kursus fra Teknologisk Institut og gå i dybden med bl.a. fødevarekvalitet, holdbarhed, emballage samt sensorisk analyse og bedømmelse.

Videreuddan dig med et kursus i fødevareteknologi og bliv en endnu større aktiv for din arbejdsplads.

Læs mere
Alle priser er ekskl. moms
Alle priser er ekskl. moms
  • Afholdelsesgaranti
  • Ledig plads
  • Fyldt

DKK5.600 kr
 

Reologi - grundlæggende

Nr. 27612 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 23/3 2021
  • Aarhus
    23. marts 202123/3 2021
Lær at måle og analysere produkters viskositet (viscosity) og flydeegenskaber vha. reologi (rheologi, rheology). Et lettilgængeligt kursus i viskositet og viskositetsmåling i teori og praksis. Viskositet har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Korrekt anvendelse af viskositetsmåling kan give brugbar viden om produktkvaliteten. Kurset gennemgår teorien bag viskositet, metoder til viskositetsmåling, forskellige produktegenskaber og afgørende faktorer for, at man kan foretage korrekte målinger.

DKK5.600 kr
 

Reologi - videregående

Nr. 33005 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 20/4 2021
  • Aarhus
    20. april 202120/4 2021
Lær at anvende reologi (rheology, rhelogi) til karakterisering af produkters viskositet, konsistens, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber. På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

Pris efter aftale

Måling af fødevarers tekstur

Nr. 33007 B
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.
Lær at måle produkters tekstur med Texture Analyser på et intensivt kursus. Tekstur er en væsentlig kvalitetsparameter, som kan måles objektivt og reproducerbart fx med en Texture Analyser. Kurset gennemgår teori og principper bag teksturmåling og indeholder praktiske øvelser, der giver 'hands on'-erfaring med metodeopsætning, måling og databehandling på en række produkter.

DKK5.600 kr
 

Holdbarhed af fødevarer

Nr. 33022 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 10/3 2021
  • Taastrup
    10. marts 202110/3 2021
  • Aarhus
    17. marts 202117/3 2021
Den, der producerer en fødevare, har ansvaret for at angive den rette holdbarhed. Derfor er det vigtigt at forstå, hvad der afgør holdbarheden, og hvordan man opnår den bedste holdbarhed. Kurset giver indsigt i, hvordan kemiske, fysiske og mikrobiologiske forhold påvirker fødevarers holdbarhed, og hvordan disse forhold kan kontrolleres. Korrekt fastsættelse af holdbarhed er vigtig ikke kun for fødevaresikkerhed, men også for reduceret madspild og øget salg.

DKK3.500 kr
 

Lær at udarbejde og anvende sensoriske produktspecifikationer til kvalitetskontrol

Nr. 33034 A
1 dags kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
I de fleste fødevareproducerende virksomheder gennemføres en eller anden form for sensorisk kvalitetskontrol. Ofte er proceduren for den praktiske gennemførelse ikke sat i system på grund af manglende tid og ressourcer. Ved hjælp af forskellige sensoriske værktøjer kan det lade sig gøre at optimere og forenkle den daglige bedømmelse. Kurset fokuserer på, hvordan den sensoriske kvalitetskontrol nemt kan styrkes og effektiviseres.

DKK5.600 kr
 

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Nr. 33054 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 22/3 2021
  • Aarhus
    22. marts 202122/3 2021
  • Taastrup
    26. marts 202126/3 2021
  • Aarhus
    27. september 202127/9 2021
  • Taastrup
    29. september 202129/9 2021
Forebyggelse af svindel med fødevarer (food fraud), er et grundvilkår for mange virksomheder i dag. GFSI-anerkendte standarder kræver analyse af sårbarhed overfor svindel med fødevarer og en styringsplan i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring.

DKK4.999 kr
 

Emballering af fødevarer

Nr. 54019 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 3/3 2021
  • Taastrup
    3. marts 202103/3 2021
  • Aarhus
    29. september 202129/9 2021
Kravene til fødevareemballage er stigende i disse år. Udover store krav til emballagers primære funktionalitet, såsom mekanisk styrke, barriereegenskaber, brugsegenskaber etc., stilles der også lovkrav til emballagers sundheds- og miljømæssige kvalitet. For alle virksomheder, som sælger eller anvender emballage til fødevarer, er det derfor påkrævet at have opdateret viden på området. Dette får kursisterne mulighed for at opnå ved deltagelse i kurset " Emballering af fødevarer".

Pris efter aftale

Sensoriske fødevarebedømmelser - instruktion one-to-one

Nr. 67030 A
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.

DKK5.400 kr
 

Emulsions in food - Product and process development

Nr. 90513 P
NYT
1 dags kursus
Næste afholdelse 28/1 2021
  • Aarhus
    28. januar 202128/1 2021
If you work with product development, improving durability and ensuring quality of food such as salad dressings, chocolate spread, mayonnaise, and sauces (e.g. bearnaise) which are considered emulsions, then this is the course for you. Learn about emulsifying fats in water and water in fats and identifying suitable natural and / or synthetic emulsifiers.

Deltagelse DKK 0 

Fremtidens fødevareproduktion - udfordringer og klimasmarte løsninger

Nr. 90759 A
NYT
1 dags webinar
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Kom med til årets store fødevarekonference, hvor du får indblik i fakta og forskning om de mest aktuelle udfordringer og trends i fødevareindustrien. Du får også demonstreret konkrete bud på kort- og langsigtede løsninger, der baner vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

DKK5.400

Emulsions in food - Product and process development (online participation)

Nr. 90835 P
NYT
1 dags online virtuelt kursus
Online adgang
  • Få adgang til online kurset
If you work with product development, improving durability and ensuring quality of food such as salad dressings, chocolate spread, mayonnaise, and sauces (e.g. bearnaise) which are considered emulsions, then this is the course for you. Learn about emulsifying fats in water and water in fats and identifying suitable natural and / or synthetic emulsifiers.

DKK5.600 kr
 

Produktudvikling i fødevareindustrien

Nr. 90838 P
NYT
1 dags kursus
Næste afholdelse 9/4 2021
  • Aarhus
    9. april 202109/4 2021
Arbejder du med produktudvikling af fødevarer eller ønsker at komme i gang med dette? Så er kurset her relevant for dig.

Deltagelse DKK 0 

agROBOfood - Network & Open Call

Nr. 90850 A
NYT
1 dags webinar
Næste afholdelse 9/12 2020
  • Webinar
    9. december 202009/12 2020
This webinar will give you an insight into the Open Call in the agROBOfood project that are to connect the agriculture and food industry with robotics to solve real challenges.

Deltagelse DKK 0 

Ingredienser til sundere fødevarer – lavere salt, sukker & fedt

Nr. 90857 P
NYT
1 dags online webinar
Online adgang
  • Få adgang til online kurset
Sundere fødevarer med lavere indhold af sukker, fedt og salt skal være det lette valg for forbrugerne. Den danske ingrediensindustri tilbyder en lang række løsninger, men det kan være komplekst for en fødevarevirksomhed at navigere iblandt dem.

Mere om Fødevareteknologi

Fødevareteknologien bevæger sig hastigt i disse dage. Markederne for fødevare skifter i høj grad fra lokalt og nationalt til fuld internationale markeder, hvilket stiller høje krav til fødevareindustriens teknologi.

Danmark er et fødevareland i verdensklasse og konkurrencen er derfor benhård. Evnen til at være innovativ, udvikle og/eller udnytte den teknologi og det procesudstyr der er til rådighed i dag kan være altafgørende for overlevelse.