Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Fødevareteknologi kurser

Øg dine kompetencer inden for fødevare-teknologi med et kursus fra Teknologisk Institut og gå i dybden med bl.a. fødevarekvalitet, holdbarhed, emballage samt sensorisk analyse og bedømmelse.

Videreuddan dig med et kursus i fødevareteknologi og bliv en endnu større aktiv for din arbejdsplads.

Læs mere
Alle priser er ekskl. moms
Alle priser er ekskl. moms
  • Ledige pladser
  • Fyldt

DKK4.700 kr

Reologi - grundlæggende

Nr. 27612 B
1 dags kursus
Næste afholdelse 20/3 2018
  • Aarhus
    20. marts 201820/3 2018
Lær at måle og analysere produkters viskositet og flydeegenskaber vha. viskositetsmåling. Et lettilgængeligt kursus i viskositet og viskositetsmåling i teori og praksis. Viskositet har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Korrekt anvendelse af viskositetsmåling kan give brugbar viden om produktkvaliteten. Kurset gennemgår teorien bag viskositet, metoder til viskositetsmåling, forskellige produktegenskaber og afgørende faktorer for, at man kan foretage korrekte målinger.

DKK4.700 kr

Reologi - videregående

Nr. 33005 B
1 dags kursus
Næste afholdelse 29/5 2018
  • Aarhus
    29. maj 201829/5 2018
Lær at anvende reologi til karakterisering af produkters viskositet, konsistens, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber. På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

Pris efter aftale

Måling af fødevarers tekstur

Nr. 33007 B
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.
Lær at måle produkters tekstur med Texture Analyser på et intensivt kursus. Tekstur er en væsentlig kvalitetsparameter, som kan måles objektivt og reproducerbart fx med en Texture Analyser. Kurset gennemgår teori og principper bag teksturmåling og indeholder praktiske øvelser, der giver 'hands on'-erfaring med metodeopsætning, måling og databehandling på en række produkter.

Pris efter aftale

Sensorisk analyse - tilpasset jeres virksomhed

Nr. 33018 B
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.
Teknologisk Institut tilbyder virksomhedskursus i sensorisk analyse med udgangspunkt i virksomhedens egne ønsker, produkter og problemstillinger. Sensoriske analyser er et vigtigt redskab og beslutningsgrundlag i forbindelse med kvalitets- og produktionskontrol samt ved receptændringer og i produktudviklingsprocessen. Et virksomhedskursus sikrer en bedre kommunikation omkring produktegenskaber mellem forskellige faggrupper som marketing, kvalitet og udvikling.

DKK2.950 kr

Lær at udarbejde og anvende sensoriske produktspecifikationer til kvalitetskontrol

Nr. 33034 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 1/11 2017
  • Taastrup
    1. november 201701/11 2017
I de fleste fødevareproducerende virksomheder gennemføres en eller anden form for sensorisk kvalitetskontrol. Ofte er proceduren for den praktiske gennemførelse ikke sat i system på grund af manglende tid og ressourcer.Ved hjælp af forskellige sensoriske værktøjer kan det lade sig gøre at optimere og forenkle den daglige bedømmelse. Kurset fokuserer på, hvordan den sensoriske kvalitetskontrol nemt kan styrkes og effektiviseres.
Håndteringen af det daglige arbejde med sensorisk kvalitetskontrol kan lettes ved at udarbejde produktspecifikationer for virksomhedens produkter. Produktspecifikationer vil være en hjælp til at tale samme sprog under en bedømmelse, da specifikationer sikrer, at dommerne har ens definitioner af specifikke egenskaber (lugte, smage, konsistens m.v.). Dette vil resultere i mere ensartede produktbedømmelser.

DKK5.400 kr

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Nr. 33054 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 25/9 2017
  • Aarhus
    25. september 201725/9 2017
  • Aarhus
    24. januar 201824/1 2018
  • Taastrup
    1. februar 201801/2 2018
  • Taastrup
    23. august 201823/8 2018
Vis flere datoer
Forebyggelse af svindel med fødevarer (food fraud) er et grundvilkår for mange virksomheder i dag. Anerkendte standarder som FSSC 22000, IFS og BRC kræver analyse af sårbarhed overfor svindel med fødevarer og en styringsplan i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring.

DKK595 kr

Temadag: Pulver, partikler og processer

Nr. 33065 A
1 dags temadag
Næste afholdelse 7/11 2017
  • Aarhus
    7. november 201707/11 2017
Pulvere og partikler optræder i et væld af processer og produkter indenfor fødevarer, foder og farmaceutisk industri. Hvad end disse findes undervejs i produktionen, eller det er den form det endelige produkt befinder sig i, kan det give anledning til betydelige udfordringer.
Processering af partikler og pulvere påvirkes af mange fysiske forhold fx vægten af det oven liggende pulver i en silo, rystninger under transport eller vandoptag ved høje luftfugtigheder. Til at beskrive effekten af disse påvirkninger findes forskellige karakteriseringsteknikker som eksempelvis reologi, morfologi og kemisk stabilitet. Fælles for disse teknologier er at de skal anvendes målrettet for at resultaterne har værdi og giver indsigt i den problemstilling man står med. Ved korrekt metodevalg og forsøgsdesign kan sådan en forståelse opnås og enhedsoperationer som mixing, fluidisering, transport og agglomerering optimeres.
Denne temadag omhandler de nævnte emner, og deltagerne bliver introduceret til avancerede teknikker til analyse og processering af pulvere. Emnerne vil strække sig fra pulverteknologi der stadig er i udvikling til emner der er grundigt beskrevet såsom støvdannelse (ATEX) og silodesign. Der vil blive mulighed for diskussion med fagspecialister indenfor flere områder af pulverbehandling og –karakterisering.

DKK3.999 kr

Smagen af fermentering

Nr. 38013 A
NYT
1 dags kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Teknologisk Instituts specialister guider dig vej gennem den nye hotte trend fermentering.
Fermentering af både vegetabilske råvarer og kød har holdt sit indtog i gastronomien og industrielle produkter, men det kræver styr på mikrobiologi, råvarer og produktsikkerhed.
Fermentering giver mulighed for at opnå nye smage, øget holdbarhed og spændende nye produkter.

Deltagelse er gratis

Gå-hjem-møde: Madspildsjægerne

Nr. 38025 P
1 dags temadag
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Kom og hør om resultaterne i Madspildsjægerne og bliv inspireret til, hvordan du selv reducerer dit spild. Madspildsjægerne er et initiativ under Miljø- og Fødevareministeriet, der drives af Teknologisk Institut, og som nærmer sig sin afslutning. Initiativet har i snart to år hjulpet op til 40 køkkener med at reducere deres spild via inddragelse af personalets erfaring og viden samt styrkelse af fagligheden og kreativiteten. Det vil vi gerne dele med jer.

DKK600 kr

Insekter – fremtidens proteinkilde i Danmark?

Nr. 50033 A
1 dags temadag
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Spændende temadag på Teknologisk Institut i Aarhus: Insekter - fremtidens proteinkilde i Danmark

DKK4.700 kr

Emballering af fødevarer

Nr. 54019 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 13/3 2018
  • Taastrup
    13. marts 201813/3 2018
  • Aarhus
    2. oktober 201802/10 2018
Kravene til fødevareemballage er stigende i disse år. Udover store krav til emballagers primære funktionalitet, såsom mekanisk styrke, barriereegenskaber, brugsegenskaber etc., stilles der også lovkrav til emballagers sundheds- og miljømæssige kvalitet. For alle virksomheder, som sælger eller anvender emballage til fødevarer, er det derfor påkrævet at have opdateret viden på området. Dette får kursisterne mulighed for at opnå ved deltagelse i kurset " Emballering af fødevarer".

DKK5.600 kr

Packaging for Microwave Cooking and Warming

Nr. 54063 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 27/2 2018
  • Taastrup
    27. februar 201827/2 2018
  • Taastrup
    25. september 201825/9 2018
The comprehensive laboratory investigation of microwaveable products presented on the food market has revealed that practically all of them have problems with either cooking instructions or packaging. Typical faults are understated reheating time, non-optimal packaging materials, their shape and compositions, lack of food protection against local overheating, use of same packaging solutions for foods with different water content, dielectric properties, and geometries. Forthe companies thatproduceorsellfood packaging,ready mealsorready-to-cookmicrowave, it isnecessary to havecomprehensive andupdatedknowledge.This is achieved by attendig the course"Packagingformicrowave cooking and warming"

DKK500 kr

Workshop: Hvor meget kan du spare - med den rigtige kniv i produktionen?

Nr. 67001 A
NYT
1 dags konference
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
På workshoppen får du mulighed for at drøfte egne problemstillinger med eksperter inden for området. Du ser eksempler på nedslidte knive, nye ståltyper og får en status på fødevareproducenternes erfaringer og udfordringer med knive.
Efter workshoppen vil du have et godt overblik over udfordringerne i forbindelse med det korrekte valg af knive og få perspektiveret brugen af optimalt skærende værktøjer

Pris efter aftale

Sensoriske fødevarebedømmelser - instruktion one-to-one

Nr. 67030 A
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.
Efter blot én dags instruktion vil du være i stand til selv at gennemføre sensoriske fødevarebedømmelser i din virksomhed. DMRI Teknologisk Institut i Taastrup tilbyder målrettet instruktion one-to-one, som vil gøre dig i stand til at gennemføre sensoriske bedømmelser på en nem, tidsbesparende og økonomisk måde.
Metoderne kan anvendes, uanset om det er lugt, udseende, smag og/eller konsistens, der er i fokus.

Deltagelse er gratis

Referencegruppe Green & Clean

Nr. 67032 A
5 dages arrangement
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Vil du tættere på ny viden om grøn fødevareproduktion?
Så bliv medlem af referencegruppen for Teknologisk Instituts resultatkontrakt Green and Clean – mere mad for mindre

DKK5.500 kr

Sous vide - lær den sikre vej til et godt produkt

Nr. 67034 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 10/10 2017
  • Taastrup
    10. oktober 201710/10 2017
  • Taastrup
    27. februar 201827/2 2018
Kom og lær metoder til at udvikle dine egne produkter og få flere fakta om sous vide - med fokus på kvalitet og fødevaresikkerhed. Kurset henvender sig til produktudviklere, egenkontrolansvarlige og andre madentusiaster.