Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Fødevareteknologi kurser

Øg dine kompetencer inden for fødevare-teknologi med et kursus fra Teknologisk Institut og gå i dybden med bl.a. fødevarekvalitet, holdbarhed, emballage samt sensorisk analyse og bedømmelse.

Videreuddan dig med et kursus i fødevareteknologi og bliv en endnu større aktiv for din arbejdsplads.

Læs mere
Alle priser er ekskl. moms
Alle priser er ekskl. moms
  • Ledig plads

DKK5.600 kr
 

Reologi - grundlæggende

Nr. 27612 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 22/9 2020
  • Aarhus
    22. september 202022/9 2020
  • Aarhus
    23. marts 202123/3 2021
Lær at måle og analysere produkters viskositet og flydeegenskaber vha. viskositetsmåling. Et lettilgængeligt kursus i viskositet og viskositetsmåling i teori og praksis. Viskositet har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Korrekt anvendelse af viskositetsmåling kan give brugbar viden om produktkvaliteten. Kurset gennemgår teorien bag viskositet, metoder til viskositetsmåling, forskellige produktegenskaber og afgørende faktorer for, at man kan foretage korrekte målinger.

DKK5.600 kr
 

Reologi - videregående

Nr. 33005 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 27/10 2020
  • Aarhus
    27. oktober 202027/10 2020
  • Aarhus
    20. april 202120/4 2021
Lær at anvende reologi til karakterisering af produkters viskositet, konsistens, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber. På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

Pris efter aftale

Måling af fødevarers tekstur

Nr. 33007 B
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.
Lær at måle produkters tekstur med Texture Analyser på et intensivt kursus. Tekstur er en væsentlig kvalitetsparameter, som kan måles objektivt og reproducerbart fx med en Texture Analyser. Kurset gennemgår teori og principper bag teksturmåling og indeholder praktiske øvelser, der giver 'hands on'-erfaring med metodeopsætning, måling og databehandling på en række produkter.

DKK5.600 kr
 

Holdbarhed af fødevarer

Nr. 33022 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 20/10 2020
  • Taastrup
    20. oktober 202020/10 2020
  • Aarhus
    27. oktober 202027/10 2020
  • Taastrup
    10. marts 202110/3 2021
  • Aarhus
    17. marts 202117/3 2021
Arbejder du med holdbarhed for at reducere madspild og øge salget af jeres fødevareprodukter, så er dette kurset for dig. Det er producenten der skal angive varens holdbarhed. Derfor er det vigtigt at forstå, hvad der afgør holdbarheden, og hvordan man opnår den mest optimale holdbarhed. Kurset giver en forståelse for hvordan de kemiske, fysiske og mikrobiologiske forhold begrænser fødevarers holdbarhed samt hvordan disse kan kontrolleres.

DKK3.500 kr
 

Lær at udarbejde og anvende sensoriske produktspecifikationer til kvalitetskontrol

Nr. 33034 A
1 dags kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
I de fleste fødevareproducerende virksomheder gennemføres en eller anden form for sensorisk kvalitetskontrol. Ofte er proceduren for den praktiske gennemførelse ikke sat i system på grund af manglende tid og ressourcer. Ved hjælp af forskellige sensoriske værktøjer kan det lade sig gøre at optimere og forenkle den daglige bedømmelse. Kurset fokuserer på, hvordan den sensoriske kvalitetskontrol nemt kan styrkes og effektiviseres.
Håndteringen af det daglige arbejde med sensorisk kvalitetskontrol kan lettes ved at udarbejde produktspecifikationer for virksomhedens produkter. Produktspecifikationer vil være en hjælp til at tale samme sprog under en bedømmelse, da specifikationer sikrer, at dommerne har ens definitioner af specifikke egenskaber (lugte, smage, konsistens m.v.). Dette vil resultere i mere ensartede produktbedømmelser.

DKK5.600 kr
 

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Nr. 33054 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 21/9 2020
  • Aarhus
    21. september 202021/9 2020
  • Taastrup
    23. september 202023/9 2020
Forebyggelse af svindel med fødevarer (food fraud), er et grundvilkår for mange virksomheder i dag. GFSI-anerkendte standarder kræver analyse af sårbarhed overfor svindel med fødevarer og en styringsplan i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring.

DKK4.999 kr
 

Emballering af fødevarer

Nr. 54019 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 30/9 2020
  • Aarhus
    30. september 202030/9 2020
  • Taastrup
    3. marts 202103/3 2021
  • Aarhus
    29. september 202129/9 2021
Kravene til fødevareemballage er stigende i disse år. Udover store krav til emballagers primære funktionalitet, såsom mekanisk styrke, barriereegenskaber, brugsegenskaber etc., stilles der også lovkrav til emballagers sundheds- og miljømæssige kvalitet. For alle virksomheder, som sælger eller anvender emballage til fødevarer, er det derfor påkrævet at have opdateret viden på området. Dette får kursisterne mulighed for at opnå ved deltagelse i kurset " Emballering af fødevarer".

DKK500 kr
 

Workshop: Hvor meget kan du spare - med den rigtige kniv i produktionen?

Nr. 67001 A
NYT
1 dags konference
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
På workshoppen får du mulighed for at drøfte egne problemstillinger med eksperter inden for området. Du ser eksempler på nedslidte knive, nye ståltyper og får en status på fødevareproducenternes erfaringer og udfordringer med knive.
Efter workshoppen vil du have et godt overblik over udfordringerne i forbindelse med det korrekte valg af knive og få perspektiveret brugen af optimalt skærende værktøjer

Pris efter aftale

Sensoriske fødevarebedømmelser - instruktion one-to-one

Nr. 67030 A
1 dags kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.
Efter blot én dags instruktion vil du være i stand til selv at gennemføre sensoriske fødevarebedømmelser i din virksomhed. DMRI Teknologisk Institut i Taastrup tilbyder målrettet instruktion one-to-one, som vil gøre dig i stand til at gennemføre sensoriske bedømmelser på en nem, tidsbesparende og økonomisk måde.
Metoderne kan anvendes, uanset om det er lugt, udseende, smag og/eller konsistens, der er i fokus.

DKK5.500 kr
 

Sous vide - lær den sikre vej til et godt produkt

Nr. 67034 A
1 dags kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Kom og lær metoder til at udvikle dine egne produkter og få flere fakta om sous vide - med fokus på kvalitet og fødevaresikkerhed. Kurset henvender sig til produktudviklere, egenkontrolansvarlige og andre madentusiaster.

DKK5.400 kr
 

Krystallisering af fedtstoffer – grundlæggende

Nr. 90454 P
NYT
1 dags kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Lær at kontrollere krystallisering af fedtstoffer og identificere polymorfe-krystaller. Et lettilgængeligt kursus i krystallisering af fedtstoffer. Krystallisering af fedtstoffer har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Korrekt dannelse af polymorfe-krystaller sikrer produktkvaliteten. Kurset gennemgår teorien bag krystallisering af fedtstoffer, metoder til karakterisering af fedtkrystaller og afgørende parametre for, at man kan få god produktkvalitet. Der vil blive undervist på engelsk.

DKK5.400 kr
 

Emulsioner i fødevarer – produkt- og procesudvikling

Nr. 90513 P
NYT
1 dags kursus
Næste afholdelse 28/1 2021
  • Aarhus
    28. januar 202128/1 2021
Arbejder du med produktudvikling med fedtstoffer og vand, forbedring af holdbarhed og godkendelse af produktkvalitet, så er dette kurset for dig. Lær om emulgering af fedtstoffer i vand og vand i fedtstoffer og at identificere egnede naturlige og / eller syntetiske emulgatorer. Der vil blive undervist på engelsk.

Deltagelse DKK 0 

Optimeret udskæring af kød

Nr. 90562 A
NYT
1 dags online webinar
Online adgang
  • Ingen planlagte afholdelser
GRATIS webinar på 30 minutter: Optimér din kødudskæring med CT-skanning

DKK750 kr
 

Fremtidens fødevareproduktion - udfordringer og klimasmarte løsninger

Nr. 90759 A
NYT
1 dags konference
Næste afholdelse 19/11 2020
  • Taastrup
    19. november 202019/11 2020
Kom med til årets store fødevarekonference, hvor du får indblik i fakta og forskning om de mest aktuelle udfordringer og trends i fødevareindustrien. Du får også demonstreret konkrete bud på kort- og langsigtede løsninger, der baner vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Mere om Fødevareteknologi

Fødevareteknologien bevæger sig hastigt i disse dage. Markederne for fødevare skifter i høj grad fra lokalt og nationalt til fuld internationale markeder, hvilket stiller høje krav til fødevareindustriens teknologi.

Danmark er et fødevareland i verdensklasse og konkurrencen er derfor benhård. Evnen til at være innovativ, udvikle og/eller udnytte den teknologi og det procesudstyr der er til rådighed i dag kan være altafgørende for overlevelse.