Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Kurser inden for fødevaresikkerhed

Øg dine kompetencer inden for fødevaresikkerhed med et af Teknologisk Instituts kurser.

Du får praktisk og teoretisk indsigt i, hvordan fødevaresikkerhed kan dokumenteres uden brug af laboratorieanalyser.

Læs mere
Alle priser er ekskl. moms
Alle priser er ekskl. moms
  • Afholdelsesgaranti
  • Ledig plads

DKK5.600 kr
 

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Nr. 90406 P
NYT
1 dags kursus
Næste afholdelse 5/10 2020
  • Aarhus
    5. oktober 202005/10 2020
  • Aarhus
    12. april 202112/4 2021
  • Taastrup
    15. april 202115/4 2021
  • Aarhus
    20. september 202120/9 2021
På kurset karakteriseres mikroorganismer (bakterier, skimmel, vira og parasitter), der er relevante for sikkerheden i fødevareproduktion og i forhold til vurdering af mikrobiologiske risikofaktorer. Vækst, overlevelse og drab af mikroorganismer vil blive gennemgået i relation til sikker konservering. Dannelse af biofilm og betydningen af rengøring og god hygiejne beskrives. Gældende mikrobiologiske kriterier (grænseværdier) og vurdering af kimtal vil blive omtalt. Eksempler på udbrud af fødevarebåren sygdom og nye trusler vil blive brugt til læring. Deltagernes egne problemstillinger kan inddrages i det omfang det ønskes.

DKK5.600 kr
 

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Nr. 33054 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 22/3 2021
  • Aarhus
    22. marts 202122/3 2021
  • Taastrup
    26. marts 202126/3 2021
  • Aarhus
    27. september 202127/9 2021
  • Taastrup
    29. september 202129/9 2021
Forebyggelse af svindel med fødevarer (food fraud), er et grundvilkår for mange virksomheder i dag. GFSI-anerkendte standarder kræver analyse af sårbarhed overfor svindel med fødevarer og en styringsplan i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring.

DKK5.600 kr
 

Holdbarhed af fødevarer

Nr. 33022 P
1 dags kursus
Næste afholdelse 10/3 2021
  • Taastrup
    10. marts 202110/3 2021
  • Aarhus
    17. marts 202117/3 2021
Den, der producerer en fødevare, har ansvaret for at angive den rette holdbarhed. Derfor er det vigtigt at forstå, hvad der afgør holdbarheden, og hvordan man opnår den bedste holdbarhed. Kurset giver indsigt i, hvordan kemiske, fysiske og mikrobiologiske forhold påvirker fødevarers holdbarhed, og hvordan disse forhold kan kontrolleres. Korrekt fastsættelse af holdbarhed er vigtig ikke kun for fødevaresikkerhed, men også for reduceret madspild og øget salg.

DKK5.600 kr
 

HACCP - Refresher

Nr. 33032 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 1/12 2020
  • Taastrup
    1. december 202001/12 2020
  • Taastrup
    14. april 202114/4 2021
  • Aarhus
    18. november 202118/11 2021
Et kursus for HACCP-teamet, hvor den gamle og måske lidt støvede HACCP-viden bliver genopfrisket og ført ajour med de nye tilgange, begreber og standarder, der er kommet til omkring HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed, siden man sidst var på HACCP-kursus.

DKK5.600 kr
 

Vedligehold og forbedring af HACCP-systemer

Nr. 52000 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 17/11 2020
  • Aarhus
    17. november 202017/11 2020
  • Aarhus
    27. april 202127/4 2021
  • Aarhus
    7. december 202107/12 2021
Kurset giver virksomhedens HACCP-team og ledelse indblik i og inspiration til, hvordan elementerne i ledelsessystemet for fødevaresikkerhed kan spille sammen og give løbende forbedringer og et effektivt system. Med udgangspunkt i PDCA-cirklen, standardernes krav og deltagernes systemer kommer vi omkring bl.a. audit, verifikation, kommunikation, afvigelser, årsagsanalyse, korrigerende handlinger, HACCP-teamets og ledelsens evaluering samt Food Safety Culture.

DKK11.900 kr
 

Udvikling af HACCP-systemer

Nr. 52001 A
3 dages kursus
Næste afholdelse 23/2 2021
  • Aarhus
    23. feb. til 24. mar. 202123/2 - 24/3 2021
  • Aarhus
    16. sep. til 12. okt. 202116/9 - 12/10 2021
Dybtgående teoretisk og praktisk træning i HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed. Kurset er baseret på retningslinierne for HACCP i Codex Alimentarius og kravene i de internationale standarder ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Kursets indhold opdateres løbende i takt med den internationale udvikling.

DKK5.200 kr
 

Introduktion til HACCP

Nr. 52002 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 2/2 2021
  • Aarhus
    2. februar 202102/2 2021
  • Taastrup
    15. april 202115/4 2021
  • Aarhus
    1. september 202101/9 2021
Virksomheder i fødevarekæden møder krav fra både kunder og myndigheder om at styre fødevaresikkerheden efter HACCP-principperne. Dette grundlæggende HACCP-kursus giver deltagerne et hurtigt og praktisk indblik i HACCP.

DKK8.900 kr
 

Audit af HACCP-systemer

Nr. 52005 A
2 dages kursus
Næste afholdelse 24/11 2020
  • Aarhus
    24. til 25. november 202024/11 - 25/11 2020
  • Aarhus
    3. til 4. maj 202103/5 - 04/5 2021
  • Aarhus
    29. til 30. november 202129/11 - 30/11 2021
Audit af HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed omfatter flere elementer end almindelig audit. Disse specifikke elementer trænes gennem audit af et konkret HACCP-system, så deltagerne får de nødvendige værktøjer til at planlægge, gennemføre, rapportere og følge op på audit med fokus på HACCP og fødevaresikkerhed.

DKK4.900 kr
 

Kend produktets mikrobiologiske status - prædiktiv mikrobiologi

Nr. 67010 A
1 dags kursus
Næste afholdelse 20/1 2021
  • Taastrup
    20. januar 202120/1 2021
  • Taastrup
    21. april 202121/4 2021
Lær at anvende matematiske modeller til at forudsige holdbarhed og sikkerhed i fødevarer - let og tilgængeligt.
Arbejder du som kvalitetsansvarlig i en fødevareproducerende virksomhed eller som tilsynsførende i fødevareregionerne, så er dette kursus lige noget for dig!

DKK375 kr
 

CO2 Refrigeration for Supermarkets

Nr. 90724 A
NYT
1 dags webinar
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser
Get a quick overview of the latest developments in CO2 refrigeration in Supermarkets

DKK5.600 kr
 

Food Safety Culture, elementer og måling

Nr. 90811 A
NYT
1 dags kursus
Næste afholdelse 9/2 2021
  • Aarhus
    9. februar 202109/2 2021
  • Taastrup
    7. september 202107/9 2021
Fødevaresikkerhedskultur er nu et krav i de GFSI-anerkendte standarder. På kurset bliver begrebet brudt ned i konkrete dele, der hver spiller en rolle for en virksomheds fælles kultur. Del-emnerne bliver gennemgået og drøftet for at få en forståelse for betydning og mulig påvirkning af sikkerhedskulturen. Deltagerne får lejlighed til i mindre grupper at vurdere tilstanden for flere konkrete elementer i fødevaresikkerhedskulturen i deres egen virksomhed.