Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Rengøring og god hygiejne – nøglen til længere holdbarhed

Tid & sted
Tilbydes som firmakursus.

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til kurser@teknologisk.dk for at høre mere.
Pris efter aftale
Nr. 91031

På dette kursus lærer du, hvad god rengøring er, og hvilken betydning det har for holdbarhed og fødevaresikkerhed.

Få indsigt i sammenhængen mellem rengøring og holdbarhed

På kurset lærer du, hvorfor rengøring er så vigtig for at opnå høj fødevaresikkerhed og god holdbarhed af fødevarer. Bliv bedre til at forstå, hvor de værste faldgruber for utilstrækkelig rengøring er, og hvordan renheden kontrolleres bedst. Du vil få indsigt i, hvad god rengøring er, og hvilke dekontamineringsmetoder der kan tages i brug for at øge produktionshygiejnen og forbedre holdbarheden af fødevarer.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til kvalitetsmedarbejdere i fødevarevirksomheder og ledere i rengøringsfirmaer. Kurset udbydes som virksomhedskursus og kan tilpasses den enkelte virksomhed og deltagergruppe.

 

Udbytte

  • Bliv skarpere på, hvad bakterier, gær, virus og skimmel er for nogle størrelser. Hvordan gemmer de sig, og hvordan spredes de i en virksomhed fx gennem biofilm?
  • Forstå, hvordan man kommer mikroorganismerne til livs. Effekt af kemiske, fysiske og biologiske metoder.
  • Få viden om de nyeste produkter og metoder inden for rengøring og desinfektion - hvad virker?
  • Hvordan kontrolleres renheden bedst? Øvelser i Teknologisk Instituts pilotanlæg.

Form

Kurset vil veksle mellem teori om rengøring i fødevareindustrien og praktiske øvelser med rengøring og måling af renhed.