Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Forebyggelse af svindel med fødevarer (food fraud), er et grundvilkår for mange virksomheder i dag. GFSI-anerkendte standarder kræver analyse af sårbarhed overfor svindel med fødevarer og en styringsplan i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 24 besvarelser

Udbytte

  • Viden om tankegangen bag svindel med fødevarer
  • Overblik over en kompleks opgave
  • Mod på at analysere og vurdere virksomhedens sårbarhed overfor svindel med fødevarer
  • Gennemgang af krav i lovgivning og GFSI-anerkendte standarder som FSSC 22000, IFS og BRCGS
  • Indsigt i begrebet Food Integrity, der omfatter svindel og anden generel produkttillid
  • Træning i brug af sårbarhedsanalyse-værktøjet fra SSAFE: Food fraud vulnerability assessment tool
  • Kendskab til nye metoder til bestemmelse af fødevarers autenticitet
  • Inspiration til styringsplan for praktisk styring af sårbarhed i virksomhedens ledelsessystem
  • Tryghed ved at kende resultater fra gennemførte audits
  • Dokumentation for modtaget træning

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til kvalitetsmedarbejdere, der ofte er tovholdere for virksomhedens sårbarhedsanalyse. Virksomhedens ledelse, personale-, salgs- og indkøbsansvarlige samt operatører i varemodtagelse og produktion vil også vil have stor gavn af at deltage på kurset, da vurdering af sårbarhed overfor svindel kræver viden fra hele virksomheden.

SSAFE-værktøjets begreber bliver behandlet på jævnt dansk, og engelskkundskaber er ikke en forudsætning for at deltage. Hvis det efterspørges kan kurset udbydes på engelsk og som virksomhedstilpasset kursus.

Underviser

Lars Krusell, er bromatolog. Arbejdede i mange år hos Fødevarestyrelsen med hygiejne, mikrobiologi og opklaring af fødevarebåren sygdom foruden egenkontrol og HACCP. Er hos Teknologisk Institut rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.

Indhold

  • Hvad er fødevaresvindel?
  • Hvorfor er det relevant?
  • Forskel på HACCP, VACCP og TACCP (Food Defence)
  • Krav fra lovgivningen i EU og USA (FSMA)
  • Krav fra standarderne
  • Kundernens krav om "ærlige varer" - Food Integrity
  • Hvad er sårbarhedsanalyse?
  • Værktøjer til sårbarhedsanalyse, særligt SSAFE
  • Hvordan gøres det overskueligt?
  • Hvorfra hentes den nødvendige information?
  • Virksomhedens egne "eksperter"
  • Resultatet af analysen: synliggørelse af sårbarheder
  • Omsætning af resultat til kontrolplan i ledelsessystemet
  • Metoder til test af autenticitet

Kursusbeskrivelse og -indhold bliver løbende opdateret.

Form

Emner og begreber præsenteres og der arbejdes en del praktisk på egen PC med brug af SSAFE-værktøjet med reference til deltagernes egne erfaringer.

Heldagskursus med fuld forplejning i kursuslokalerne ved Teknologisk Institiut.

I forlængelse af kurset tilbydes kursusdeltagere 5 timers rådgivning for 5.500 kr. indenfor sårbarhedsanalyse og forebyggelse af fødevaresvindel. Rådgivningen ydes i op til et år efter kurset. Tilbuddet er gældende i tre måneder efter kurset. Derefter er prisen 8.000 kr.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
  • Lars Thomas Krusell
  • Seniorkonsulent, M.Sc. Food Science 
  • +45 72203491
Andre kigger også på