Kurser

Sensoriske fødevarebedømmelser - instruktion one-to-one

Undervisningen gennemføres på blot ½ dag. Du og eventuelt en kollega samt underviseren er eneste deltagere, og herved sikres, at der udelukkende fokuseres på din virksomheds behov og ønsker.

I en travl hverdag på virksomheden er der ikke altid tid og økonomi til at gennemføre bedømmelser, der kræver faciliteter, udstyr og trænede dommere. Spørgsmålet er ofte: Kan det lade sig gøre at teste produkter på en lettere og billigere måde?

Nyere, sensoriske hurtigmetoder som ”Mapping by DMRI” og ”Holistic by DMRI” er afprøvet og fundet anvendelige til brug i virksomheder, bl.a. til produktudvikling og recepttilpasning. Metoderne er kendetegnet ved, at de er hurtige og meget nemme at anvende, tillige med at de ikke kræver trænede dommere til at udføre bedømmelserne. Fokus skal være på ”Det skal være godt – men hvor lidt er nok?”

Andre ønsker til emner - som fx sansernes funktion, screening, oprettelse og træning af et internt panel, kvalitetskontrol og andre relevante, sensoriske metoder - kan indpasses i kurset efter behov.

Deltagerprofil

Du har lidt kendskab til sensorik og arbejder oftest alene med produktudvikling og kvalitetskontrol m.m. og mangler inspiration.

Indhold

Sensorik - hvordan gribes det an?
Gennemgang af sensoriske hurtigmetoder og anvendelsesmuligheder med fokus på dine produkter
Databehandling ved hjælp af et simpelt statistikprogram (Panelcheck)
Tolkning af resultater
Andre emner efter aftale

Udbytte

Kendskab til sensoriske værktøjer og anvendelsesmuligheder med udgangspunkt i din virksomhed vil gøre dig i stand til at træffe valg mht. metode samt til at gennemføre test og drage en konklusion.

Sted: DMRI Teknologisk Institut, Gregersensvej 9, 2630 Taastrup

Dato: Efter aftale

Pris: Efter aftale

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på