Kurser

Forandringskommunikation - vend frustration til ejerskab

Få styr på, hvor modstand og frustrationer kan komme fra, når I står i en forandring på din arbejdsplads. Lær metoden til at undgå stress og negativ stemning gennem kommunikation – og i stedet skabe ejerskab i forandringsprocessen.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 15 besvarelser

Vend frustration til ejerskab i forandringer

Forandringer er kommet for at blive, men usikkerheden lurer lige om hjørnet. Hvordan organisationer håndterer forandringsprocesserne er afgørende for deres succes og effektivitet. Og kommunikation er nøgleordet.

At få en forandring succesrigt implementeret i organisationen kræver lige dele psykologisk indsigt og retorisk snilde. På dette kursus får du indsigt og redskaber, der kombinerer teori og metode fra det psykologiske felt omkring forandringer, med det kommunikative håndværk.

Målet er, at du er klædt bedre på til at løfte en forandringsproces. Du lærer, hvordan du kan nedsætte stress og frustration på den ene side, og hvordan du kan løfte udvikling og ejerskab til forandringen på den anden side.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til ledere, der skal implementere større eller mindre forandringsprojekter; til kommunikationsfolk, der skal udarbejde materiale til en forandringsproces og til HR-folk, som skal tilrettelægge processer for vellykkede forandringer.

Udbytte

 • Lær at tilrettelægge kommunikation, der tager afsæt i de psykologiske fokuspunkter, der vender frustration til ejerskab
 • Redskaber, der sikrer en effektiv forandringskommunikation med afsæt i din egen case
 • Træning og feedback, der gør dig i stand til at mestre forandringer på næste niveau
 • Indsigt i egne og andres reaktioner på forandringer – de psykologiske mekanismer
 • Viden om, hvordan du kan undgå stress og frustrationer via god kommunikation
 • Redskaber til en skudsikker løsning på din egen forandringscase

Indhold

 • Forskellige personlighedsprofiler – hvordan påvirker du med din kommunikation i forandringsprocesser?
 • Vend frustrationer til ejerskab – hvilke reaktioner er typiske i forandringsprocesser?
 • Forandringskommunikation, der virker – en tjekliste til formidling af jeres forandring
 • Kommunikation, som skaber forståelse, accept og ansvar
 • Effektiv argumentation, der bringer jer i mål med forandringen
 • Casearbejde – en skudsikker kommunikation, der skaber ejerskab til forandringen

Form

Kurset veksler mellem teori, oplæg, dialog og øvelser. Teorien gøres hverdagsnær via konkrete øvelser, som tager afsæt i cases fra din egen arbejdsplads. Der er desuden plads til refleksioner om, hvordan din egen psykologi påvirker kommunikationen. Gennem grundig og konstruktiv feedback fra dine medkursister og den erfarne underviser bliver du bevidst om, hvordan du kan bruge dig selv endnu mere hensigtsmæssigt i kommunikationen.

Underviser


Underviser Pia Palm
Pia er kandidat i psykologi og pædagogik. HD i organisation, strategi og ledelse og Master of Management Development. Hun er blandt landets mest erfarne ledelsesrådgivere og undervisere og har i mere end 15 år arbejdet med organisationer i forandringer, forandringskommunikation, kompetenceudvikling, personlig udvikling, ledelsesudvikling samt strategiimplementering.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på