Forstå introverte bedre

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Person alene

Forstå introverte bedre

2 min.

Hvordan tackler jeg mine ekstroverte kollegaer og chef? - Det spørgsmål får Marianne Løwe ofte på sit kursus 'Er du introvert?'.

For er man introvert, kan det ofte være svært at navigere rundt på et ”larmende” arbejdsmarked. Nutidens moderne arbejdspladser tilgodeser ikke så tit de introverte medarbejdere.

Det kan derfor være vigtigt at forstå, hvordan introverte har det - både som chef og kollega til en introvert. 

Introverte personer kan oftest bedst lide alenetid, hvor ekstroverte oftest foretrækker sociale aktiviteter. Derfor kan det være svært for introverte at arbejde i et åbent kontorfællesskab.

Mange moderne arbejdspladser benytter sig af åbne kontorfællesskaber, og det kan derfor være svært for introverte at undgå. Her kan det være svært at få ro til selvindsigt og fordybelse, da det åbne kontorfællesskab skaber mange afbrydelser og giver koncentrationsbesvær. Det kan tage lang tid for den introverte at finde tilbage til fokus på arbejdsopgaverne, hvilket kan skabe irritation og misforståelser.

Det kan derfor være nødvendigt, for introverte at få konkrete redskaber til at optimere arbejde og samarbejde, hvor styrker kan komme kollegaer og arbejdsplads til gode. 

Introvertes styrker er, ifølge underviser Marianne, at de:

  • Nemt skaber tillid
  • Er gode til at lytte og give plads
  • Har større eftertænksomhed og reflektion
  • Skaber empati og indlevelse

Introverte kan have behov for at få redskaberne til at udnytte deres styrker i et ekstrovert arbejdsmiljø. Samtidig er det vigtigt, at ekstroverte også kan tilgodese introverte kollegaer. 

Introverte kendetegnes ofte ved, at de nyder stilhed og at være alene, og får fornyet energi i enerum. Især efter at have været sammen med andre mennesker. Introverte personer har brug for at tænke, før de taler, og selvom de sagtens kan nyde at være sociale, så er det ikke sådan de får ny energi.

Det modsatte er ekstrovert, som ofte er udadvendte, og får energi af at være sammen med andre. Dog behøver man ikke kun at være enten intro- eller ekstrovert, men man kan godt have grader af begge dele.

Vil du vide mere?

Få gode råd, enten som introvert eller som kollega eller chef til en introvert, på dette kursus:

Kilde: Udpluk fra Interview i Kristelig Dagblad med Marianne Løwe, Underviser ved Teknologisk institut