Kurser

1 time webinar 

Frokostwebinar om at undgå vækst af B. cereus i kølede kødprodukter

30. september 2025 Virtuelt kursus
Nr. 91858 A

Bacillus cereus er en sygdomsfremkaldende bakterie, som findes mange steder. Især vores øgede brug af vegetabilier øger trykket med denne bakterier i mange fødevarer.

Bakterien udmærker sig ved at kunne overleve varmebehandlinger til fx 75°C, hvor almindelige bakterier inaktiveres. Bakterien tilhører en gruppe af meget forskellige stammer, hvor nogle kan vokse ved ned til 4-5°C, nogle vokser ved op til 8% salt/vand og nogle kan vokse ned til pH 4,3.

Bakterien har altså mulighed for at vokse frem i varmebehandlede fødevarer, hvis der ikke anvendes en korrekt konservering. Gennem en lang række forsøg har vi vist hvordan forskellige kombinationer af pH, salt, laktat, acetat og nitrit hindre vækst i varmebehandlede kødprodukter opbevaret i vakuum eller modificeret atmosfære ved 5-10°C. Resultater fra projektet vil blive delt i webinaret sammen med generelle fakta om gruppen af Bacillus cereus.

Deltag på vores frokostwebnar og få:

  • Viden om Bacillus cereus’ forekomst, sygdomsudbrud, varmefølsomhed og vækstminimum
  • Strategier til styring af Bacillus cereus i varmebehandlede kødprodukter – effekt af temperatur, emballering, pH, salt, laktat, acetat og nitrit

Støttet af Svineafgiftsfonden

Vælg dato

Virtuelt kursus
30. september 2025