Bacillus cereus er en sygdomsfremkaldende bakterie, som findes mange steder. Især vores øgede brug af vegetabilier øger trykket med denne bakterier i mange fødevarer.
Bakterien udmærker sig ved at kunne overleve varmebehandlinger til fx 75°C, hvor almindelige bakterier inaktiveres. Bakterien tilhører en gruppe af meget forskellige stammer, hvor nogle kan vokse ved ned til 4-5°C, nogle vokser ved op til 8% salt/vand og nogle kan vokse ned til pH 4,3.
Bakterien har altså mulighed for at vokse frem i varmebehandlede fødevarer, hvis der ikke anvendes en korrekt konservering. Gennem en lang række forsøg har vi vist hvordan forskellige kombinationer af pH, salt, laktat, acetat og nitrit hindre vækst i varmebehandlede kødprodukter opbevaret i vakuum eller modificeret atmosfære ved 5-10°C. Resultater fra projektet vil blive delt i webinaret sammen med generelle fakta om gruppen af Bacillus cereus.
Deltag på vores frokostwebnar og få:
Støttet af Svineafgiftsfonden
Virtuelt kursus 30. september 2025 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk