Kurser

1,5 time webinar 

Gør spild til salg med Food Upcycling

23. oktober 2025 Webinar
Nr. 91866 A

Få indsigt i, hvordan din fødevarevirksomhed kan omdanne restprodukter fra produktionen til nye og værdiskabende produkter med Food Upcycling. Webinaret giver konkrete redskaber, inspiration fra cases og introduktion til aktuelle støtte- og udviklingsmuligheder.

Om webinaret

Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.

Du introduceres til potentialet i side­strøms-upcycling og får indblik i, hvordan du kan få din virksomhed skubbet i gang – fx gennem screeningsforløb, netværk og adgang til eksperter.

Gennem cases og dialog får du viden om de typiske barrierer, løsninger og muligheder i at gøre produktionsspild til salgbare produkter.

Webinaret afvikles i samarbejde med Erhvervsservice, Odsherred Kommune.

Deltagerprofil

Webinaret er åbent for alle med interesse for madspild, værdiskabelse og fødevareudvikling, men er især målrettet fødevarevirksomheder i Odsherred Kommune og opland, såvel større som mindre producenter.

Om projektet Food Upcycling

Formålet med Food Upcycling er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild og miljø- samt klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører, styrkes.

Udbytte

  • Indblik i muligheder og barrierer for værdiskabelse via upcycling
  • Eksempler på, hvordan andre virksomheder har forvandlet spild til værdi
  • Overblik over aktuelle tilbud i projektet
  • Praktiske råd til at komme i gang i egen virksomhed

Det får du på webinaret

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Digitalt materiale

Digitalt materiale

Indhold

Kort om baggrunden for Food Upcycling
Hvordan kan virksomheder omdanne restprodukter til nye værdier?
Cases fra virksomheder, der har lykkes med upcycling
Gennemgang af støtte- og udviklingstilbud fra projektet
Spørgsmål og dialog

Form

Webinaret afholdes online og består af oplæg med cases, efterfulgt af dialog og mulighed for spørgsmål. Præsentation af cases, værktøjer og netværksmuligheder.

30910
Underviser

Knud Erik Hilding-Hamann

Seniorspecialist ved Teknologisk Institut. Projektleder på Food Upcycling, ekspert i forretningsudvikling, innovation og upcycling i fødevareindustrien.

Vælg dato

Webinar
23. oktober 2025